El govern de Vilafranca rectifica i reobrirà l’Oficina d’Habitatge

L’Oficina Local d’Habitatge de Vilafranca va estar situada fins al 2016 en un local del carrer Banys
Judit Benages
08/08/2019 - 12:05h

El consistori està buscant l’emplaçament idoni i està fent reunions tècniques per decidir quin model d’oficina volen

L’Ajuntament de Vilafranca va tancar el gener del 2016 l’Oficina Local d’Habitatge que hi havia al carrer Banys. A partir d’aleshores, tots els serveis, tràmits i informacions que l’Ajuntament oferia en matèria d’habitatge s’havien de soŀlicitar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, a la planta baixa de la Casa de la Vila.

Ara, però, després de tres anys i mig, el govern vilafranquí ha decidit rectificar, i l’any vinent obrirà de nou un espai exclusiu per a l’Oficina Local d’Habitatge.

Durant aquest temps, l’oposició ha estat demanant de totes les maneres possibles que l’oficina tornés a tenir un espai propi, ja que consideraven que calia una finestreta única. El govern, fins ara, no ho veia clar. Però ara sí.

La regidora d’Habitatge, Lourdes Sánchez, explica que encara hi ha molts detalls que s’han de concretar, com ara quin model d’oficina volen, i també on s’ubicarà. No descarten instaŀlar-la en algun equipament municipal o, si cal, llogar un local.

PUBLICITAT

“Es tracta de tornar a obrir l’oficina, corregint els errors que creiem que hi havia en l’anterior. Ara, el servei d’informació sobre habitatge està dividit en dos equips tècnics: un a Urbanisme i un altre a Serveis Socials. A partir de l’any que ve, farem una finestra única”, ha explicat Sánchez.
Segons la regidora, des de l’Oficina d’Habitatge es potenciarà molt l’habitatge assequible i la rehabilitació, que es farà a través de Plans d’Ocupació com fins ara. Malgrat tot, no descarten parlar amb empreses privades per arribar a acords.

També et pot interessar

Comentaris