Tot a punt pel Festiuet de Coma-ruga

El grup navarrès Berri Txarrak, immers en la gira de comiat, serà un dels caps de cartell del Festiuet 2019.
07/08/2019 - 13:29h

El festival d’estiu d’aquest divendres i dissabte comptarà amb 18 grups musicals

La platja de Coma-ruga acollirà entre divendres i dissabte el Festiuet, la tercera edició d’un certamen musical celebrat amb força èxit les dues primeres edicions a Valls (Alt Camp) i que per primer cop té lloc al Vendrell.

L’organització espera unes 5.000 persones per jornada, moltes de les quals estaran els dos dies a la capital del Baix Penedès atès que hi ha habilitades dues grans zones d’acampada aprop del recinte d’actuacions, amb capacitat per a unes 2.000 persones cadascuna.

L’empresa promotora del Festiuet hi ha invertit uns 300.000 euros, segons que ja es va anunciar a primers d’any en el moment que va trascendir la celebració de dues jornades musicals amb grups punters no només del panorama nacional català, sinó també a nivell d’arreu de l’Estat. Així, per exemple, un dels caps de cartell és el grup navarrès Berri Txarrak, amb una vintena d’anys de trajectòria i que es troba immers en la seva gira de comiat dels escenaris.

I de la resta de l’Estat també seran a Coma-ruga el grup asturià Desakato i els madrilenys Boikot. En total, el III Festiuet comptarà entre les dues jornades amb 18 grups.

L’escenari del Festiuet es trobarà ubicat al costat del Port de Coma-ruga, però de cara a mar per minimitzar l’impacte sonor al barri marítim vendrellenc. Tota la zona estarà tancada i el festival és de pagament, per bé que ara ja només és possible adquirir abonaments pels dos dies, a un preu de 45 euros, o bé tiquets únicament per al dissabte.

Tota la informació i la venda d’entrades es pot fer a través del web www.festiuet.cat.

Programa de divendres
El Festiuet obrirà portes aquest divendres a les 16.30h, i mitja hora més tard començaran els concerts. En concret, el programa d’actuacions previst per la primera jornada del festival a Coma-ruga és el següent: Lildami (17h), Bemba Saoco (18.10h), La Desbandada (19.20h), Lágrimas de Sangre (20.30h), Els Catarres (21.50h), Zoo (23.20h), Buhos (00.40h), Auxili (2h), Xeic! (3.20h) i, finalment, la intervenció del DJ Lo Puto Cat, que s’allargarà aproximadament una hora i mitja (fins a les 6h).

Dissabte
I pel que fa al programa d’actuacions del dissabte, començarà a les 16.50h amb l’actuació del grup La Otra i continuarà amb Koers (18h), Mafalda (19.10h), Sr.Wilson (20.30h), Berri Txarrak (21.40h), Boikot (23.10h), Desakato (0.40h), Ebri Knight (2.10h), Tribade (3.30h) i el DJ Monka (4.30h i fins a les 6h).

Artistes x la inclusió
D’altra banda, recordem que el Festiuet compta amb una acció solidària per a la inclusió social de persones “diversament hàbils”. Amb el títol d’“Artistes x la inclusió”, 18 artistes han il·lustrat una frase d’alguna cançó de cada grup que actua al festival en una rèplica a petita escala d’una taula de surf.

Aquestes obres d’art se sortejaran aquest dissabte al vespre entre tothom que hagi fet una microdonació mínima d’un euro. Els donatius es poden fer online al web del festiuet. Els beneficis aniran destinats a la Fundació Privada Santa Teresa del Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris