Els Xicots completen el seu cinquè 4d8 de la temporada

06/08/2019 - 11:52h

Els vilafranquins tenen en cartera el 3d8, que provaran durant el segon tram d’agost

Des de fa uns quants anys els Xicots encaren la diada de Màrtirs Street com una actuació de màxims. Obligat era, doncs, dur-hi un castell de 8. El 4d8 va ser, de nou, el protagonista. Amb tot, fins darrer moment es va bregar en els assajos per poder estrenar el 3d8, que ha quedat finalment en cartera pel segon tram d’agost.

La diada de Màrtirs Street es va dur a terme dissabte a la tarda a la Vall del Castell i els Xicots, com ja és tradicional, van estar acompanyats dels Castellers de Barcelona.

Els de cal Noi Noi van centrar els seus esforços en plantar un bon 4d8. Un peu ben quadrat i lligat va permetre una arrencada sense gaires correccions.  El castell es va carregar amb bones mides i serenor i només la descarregada va exigir cert treball. Era el cinquè 4d8 de l’any i es fa palès que els xicots li tenen la mida presa. A destacar l’estrena d’una terç que en temporades anteriors ja havia participat en aquesta posició, i que fa que de nou els Xicots siguin una colla referent en quant al paper principal que hi juguen les dones en totes les posicions dels castells.

Al 4d8 el van acompanyar en primera i tercera ronda el 5d7 i el 7d7 respectivament. Executats ambdós sense complicacions a remarcar. L’actuació es va tancar amb un vano de tres pilars de 4 i un pilar de 5.

Els Castellers de Barcelona van fer una gran actuació descarregant la torre de 8 amb folre, el 3d8 i el 4d8. En acabar les dues colles van gaudir plegades de sopar, música i ball fins ben entrada la nit, davant de la seu social dels vilafranquins.

Els Xicots faran ara una petita aturada en els assajos i les actuacions fins el proper 14 d’agost previ a la diada de Castelldefels, quan reprendran els assajos.

La propera actuació serà doncs la del 15 d’agost a la Festa Major de Castelldefels, la primera d’un intens calendari típic de la segona quinzena d’agost que acaba amb la Festa Major de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris