Acte de vandalisme al Camí del Vi

Avatar
06/08/2019 - 10:24h

Desconeguts fan malbé dues mèlies i dos garrofers que difícilment sobreviuran

Dilluns passat al matí, treballadors del programa Treball i Formació subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, van descobrir diferents arbres fets malbé a l’inici del Camí del Vi. Els vàndals havien rascat l’escorça de dues mèlies i dos garrofers, i en serà difícil la seva supervivència.

Actualment, la Policia Local està fent investigacions amb la finalitat de descobrir l’autor o autors d’aquests actes, ja que s’ha comprovat que no és la primera vegada que hi ha actes de vandalisme en aquesta zona de Vilafranca.

Així mateix, a partir d’ara, la Policia Local reforçarà especialment la vigilància en aquesta àrea. Cal recordar que l’Ordenança de Convivència ciutadana preveu sancions per aquest tipus d’actuacions.

Des de diversos programes d’ocupació del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca, en coordinació amb el Servei de Medi Ambient, es treballa per la plantació i manteniment d’arbres en camins, rieres i espais periurbans.

PUBLICITAT

Des del novembre de 2016, any en què es va iniciar el projecte “Camins amb arbres”, a través de diversos programes d’ocupació, s’han plantat més de 800 arbres en diferents camins municipals i rieres, i més d’un miler de plançons. L’actuació persegueix diversos objectius com ara millorar el paisatge i el confort de les persones que hi passegen, afavorir la biodiversitat i la connectivitat ecològica i contribuir a la reducció de la petjada de CO2 del municipi.

També et pot interessar

Comentaris