Celebrat el 22è Torneig Eduard Manchón de futbol platja

Un moment de la jornada esportiva i solidària celebrada a Coma-ruga. (Foto: Ajuntament del Vendrell)
05/08/2019 - 21:58h

Es va celebrar dissabte al barri marítim vendrellenc de Coma-ruga

La platja de Coma-ruga va acollir aquest passat dissabte, a la tarda, la 22a edició del Torneig de futbol platja Eduard Manchón i el 9è Memorial dedicat al cèlebre extrem del Barça de la dècada dels 50 organitzat per la Penya Barcelonista de Coma-ruga.

En el vessant esportiu, el torneig va començar a les 15.30h amb una novetat: un partit de futbol femení entre dos equips formats per jugadores veteranes del FC Barcelona, a excepció de les porteries.

A les 16.30h va tenir lloc el partit entre equips de veterans del Barça +55. I a les 18.30h es va jugar el partit entre l’equip de la Penya Barcelonista de Coma-ruga i l’Star Team, que va guanyar la Penya per 3-1.

En aquest “equip de les estrelles” es van poder veure cares conegudes com Eusebio Sacristán, Ramon Maria Calderé, el Nogués i Steve Archibald. I en el xut d’honor, amb 15 o 20 pilotes al mig del camp, hi havia persones famoses com Luis del Olmo, el cantant vendrellenc Pemi Fortuny i la periodista Pilar Calvo, entre d’altres.

Com sempre, al Torneig Eduard Manchón no hi va faltar tampoc la presència de les cheerleaders del Barça, d’una xaranga, del Drac Arcaic i dels castellers Nens del Vendrell. Al llarg del torneig també es va fer un homenatge al mític golejador húngar Sándor Kocsis. I es va comptar amb la presència de Lucrecia que va cantar dues cançons des del mig del camp.

Com ja és habitual, el Torneig Eduard Manchón també va anar acompanyat aquest 2019 d’un vessant solidari: ho va fer col·laborant un any més amb el Banc de Sang i Teixits i animant a tots els assistents al torneig a donar sang, atès que durant l’estiu les donacions baixen pel canvi d’hàbits de la població, quan cada dia a Catalunya es necessiten unes 1.000 donacions. Aquest mateix dia també hi va haver una unitat mòbil del Banc de Sang al nucli marítim de Sant Salvador.

La carpa solidària va comptar amb dues presències més: per una banda, l’ONG Esport Solidari Internacional, fundada i presidida per Josep Maldonado, i que treballa en projectes solidaris per a infants en situació de marginació; i, per una altra banda, el Tibet, amb la presència de dos lames que difondran el missatge de “Diàleg, pau i llibertat” com a pilar fonamental per resoldre el seu conflicte amb la Xina. 

Els regidors de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell, Rubén Gràcia i Mar Negro van assistir al lliurament de premis.

També et pot interessar

Comentaris