Crítiques per dos càrrecs de confiança del govern de Cunit

05/08/2019 - 12:13h

Feia 8 anys que no es creava aquesta figura al consistori cunitenc

El grup municipal d’ERC a l’oposició de l’Ajuntament de Cunit ha denunciat la contractació de dos càrrecs de confiança del nou govern del PSC i Impulsem Cunit (la marca de Junts per Catalunya a la població), un fet que no es produïa des de fa tres legislatures, segons remarca el mateix grup polític en un comunicat de premsa.

La contractació dels càrrecs es va aprovar al primer ple municipal de caire ordinari a la nova legislatura. “Aquestes dues persones tindran un cost de 79.800 euros anuals, cosa que serà 319.200 euros en la totalitat del mandat”, es queixa ERC en el seu comunicat. El salari anual de cada càrrec de confiança serà de 30.000 euros.

“Des d’ERC Cunit volem denunciar la contractació d’aquests càrrecs, no perquè no sigui legal, sinó perquè després de vuit anys que no n’hi havia hagut, ara tornen amb col·locacions a dit i no escollits pels veïns i veïnes”, diu ERC.

Per la seva portaveu municipal, Carme Martínez, és “totalment il·lògic que un ajuntament que està intervingut per l’Estat torni a unes pràctiques de les velles polítiques i que només augmentaran el deute que ja tenim”.

Per ERC, l’Ajuntament de Cunit ja té uns tècnics amb sobrada experiència i vàlua que desenvoluparien actualment les tasques per les quals s’han contractat dues persones, la identitat de les quals no ha trascendit més enllà que formarien part de les àrees municipals de Comunicació i de Serveis Generals.

Carme Martínez va preguntar al ple quins havien estat els motius que havien seguit per seleccionar aquestes dues persones, “ja que ens podríem trobar en un cas molt clar d’intrusisme laboral per les funcions que realitzaran”. I tampoc troba lògic “que la dedicació d’un d’ells sigui del 50% i la seva remuneració sigui la mateixa que la de l’altre, la dedicació del qual serà al 100%”.

Així les coses, Carme Martínez també ha volgut incidir en la circumstància que “durant aquests 8 anys anteriors, tan treballadors que no cobraven ni les hores extres, com els cunitencs i cunitenques han hagut de fer molts sacrificis per tornar un altre cop a pràctiques que feia anys que no es veien a Cunit”.

ERC creu que l’increment de la despesa del capítol 1 (Personal) comportarà directament “un augment d’impostos i taxes o la retallada de serveis que pagarà la ciutadania”.

Carme Martínez ha denunciat públicament la “total opacitat” del govern a l’hora d’amagar a qui ha decidit contractar. De fet, Martínez ha recordat que al primer ple extraordinari del dia 28 de juny va preguntar directament a l’alcaldessa, Dolors Carreras, si hi hauria càrrecs de confiança i “va contestar que de moment no, però poc han trigat a incorporar-los; ni un mes”.

Per Carme Martínez, “els pactes tenen un preu i els favors es paguen, i en cap moment als seus programes vam llegir que les seves prioritats eren la creació d’assessors o càrrecs de confiança”. Amb tot això, es posa de manifest i es confirma el que ERC Cunit ja va denunciar durant els pactes, que per a Jaume Casañas (Impulsem Cunit) “la seva única prioritat no era el programa, sinó la incorporació de dos càrrecs de confiança, sent una línia vermella”.

També et pot interessar

Comentaris