Vilafranca posarà en marxa un pla per dinamitzar el centre

Una de les zones que més es vol dinamitzar és el carrer dels Ferrers
Judit Benages
01/08/2019 - 16:06h

El govern parlar amb tots els propietaris de les finques perquè reformin i/o lloguin els habitatges o locals

El govern de Vilafranca s’ha plantejat com un dels projectes importants dels pròxims quatre anys la dinamització i rehabilitació del centre històric de la vila mitjançant un Pla d’Intervenció Integral. Aquest programa no només arranjarà els carrers per trams, sinó que anirà un pas més enllà.

Així, el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, explica que aquest Pla d’Intervenció s’ha plantejat com una mena de llei de barris en el qual es farà una anàlisi de les propietats que hi ha al centre i es duran a terme programes de suport al comerç, al lloguer d’habitatges i de locals i a la rehabilitació.

Romero apunta que el que volen fer –i, de fet, ja ho han començat– és parlar amb els propietaris de les finques per comprovar l’estat del local o habitatge que tenen buit i animar-los a posar-lo en circulació, ja sigui directament o passant pel programa de rehabilitació ofert des del consistori. Així, per exemple, dues de les zones on es vol actuar són el carrer dels Ferrers i la plaça de la Constitució, on hi ha diversos locals buits.

PUBLICITAT

Igualment, des del govern es recorda que també s’actuarà als carrers dels diferents barris i s’intervindrà a l’espai públic tenint en compte les prioritats dels tècnics i també dels veïns, amb qui es troben regularment per parlar de l’estat dels carrers. Un dels espais que necessita un arranjament més urgent, per exemple, és la rambla de la Girada, de la qual volen fer un projecte específic.

També et pot interessar

Comentaris