ERC suma amb VeC i CUP i fa possible que se celebri un ple monogràfic sobre el carrer Comerç

Un moment de la roda de premsa d’ERC sobre el carrer Comerç
01/08/2019 - 11:13h

Els republicans demanen al govern “honestedat i autocrítica” i li exigeixen que es replantegin l’actuació “de dalt a baix”

Esquerra Republicana de Vilafranca considera necessària la celebració d’un ple extraordinari sobre la modificació del POUM a l’àmbit del carrer Comerç el mes de setembre perquè “la situació demana que es debati a fons el pla urbanístic i els grups municipals acordin de forma conjunta el replantejament del projecte”.

Així doncs, la suma dels regidors d’ERC, Vilafranca en Comú i CUP fan la majoria necessària per a provocar la convocatòria d’un ple extraordinari monogràfic que, segons els republicans, seria el primer pas per traçar una nova proposta per l’àmbit del carrer Comerç i del barri del Molí d’en Rovira. Un ple extraordinari l’han de demanar un mínim d’1/4 part dels membres corporació, és a dir, 6, en el cas de Vilafranca.

Per Esquerra Republicana l’acord de la Comissió d’Urbanisme afecta de forma absoluta la modificació presentada pel govern de JXC i PSC i representa una esmena a la totalitat del pla urbanístic i obliga a replantejar-lo tant en termes tècnics com de planejament.

Pels republicans, és necessària l’obertura d’un procés de participació ciutadana que reculli les aportacions dels veïns i veïnes, així com iniciar sessions de debat per posar en valor el barri des del punt de vista cultural, social i patrimonial tenint en compte el talent local amb professionals de diferents disciplines: “un projecte d’aquesta dimensió, que afecta no només un barri, sinó també la seva relació amb la resta de Vilafranca, requereix d’acord entre tots els grups municipals i s’ha de fer amb la ciutadania. Només així hi haurà una aportació positiva i de valor pel barri i per Vilafranca”, explica la regidora Mònica Hill. També ha reiterat la necessitat de preservar el passat vinícola del barri, un patrimoni industrial que cal valoritzar i dinamitzar, com estan fent altres ciutats de Catalunya.

També demanen la constitució d’un comissió d’estudi, treball i seguiment per refer la modificació de l’àmbit del carrer Comerç, a fi de complir amb les prescripcions de l’acord de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona i que, de manera estable, es constitueixi un Consell Assessor Urbanístic municipal, com permet la Llei d’Urbanisme, per a evitar situacions com aquestes de desviació de la funció social de l’urbanisme.

Respecte la resposta del govern local davant la resolució de la Generalitat, que intenta minimitzar els seus efectes, Mònica Hill els demana que facin autocrítica i siguin honestos: “el pla no està ben fet, els grups municipals i veïns i veïnes van presentar unes al·legacions que la Generalitat ha ratificat i ha inclòs en la seva resolució. No són petites esmenes, els canvis que demana la Generalitat són una esmena a la totalitat”. Afegeix també que “ERC no està en campanya electoral contínua com s’afanyen a dir, sinó que està fent una oposició constructiva i que estem oberts a treballar amb tots els grups municipals i amb el veïnat per un millor projecte”.

També et pot interessar

Comentaris