El CCBP aprova les retribucions i el cartipàs per la nova legislatura

El nou govern del Consell Comarcal del Baix Penedès ja constituït, aquest dimecres a l’EMMPAC del Vendrell.
01/08/2019 - 09:52h

El president, Joan Sans, remarca la necessitat de millorar força el medi ambient

El Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) va celebrar aquest dimecres al vespre, a l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) del Vendrell, el ple de designació del cartipàs i l’atribució de retribucions als 33 consellers del plenari, entre d’altres qüestions. A més, es va establir que els plens ordinaris se celebraran trimestralment, el primer dimecres del mes que correspongui, a les 19.30h; i que el Consell d’alcales serà mensual, el tercer dimecres, a les 19h.

Retribucions

Pel que fa a les retribucions fixades per a la nova legislatura, establertes per assistències als plens i a les sessions d’altres òrgans col·legiats, es va aprovar que l’assistència a sessions de Ple s’indemnitzin a 490 euros per sessió i que es paguin 450 euros per reunió de les comissions informatives, la Comissió Especial de Comptes i de la Junta de Govern.

Tanmateix, hi ha un topall anual pel que fa a les indemnitzacions que els consellers comarcals poden acreditar per l’assistència a les sessions esmentades, que es limiten a 16.000 euros per la presidència del CCBP; 10.000 euros per a vicepresidències que també siguin membres de la Comissió Informativa; 8.000 euros per les vicepresidències de base; 7.000 euros per als membres de la Junta de Govern que no siguin vicepresidents; 5.000 euros per als membres de la Comissió Informativa que també ho siguin de la Comissió Especial de Comptes; 5.000 euros pel als membres de la Comissió Informativa, i 3.000 euros per als membres de la Comissió Especial de Comptes i la resta de consellers i conselleres comarcals. Aquests límits econòmics no són acumulatius.

Cartipàs comarcal

Tot seguit s’apunta la distribució del cartipàs comarcal per a la legislatura 2019-2023, aprovat amb els vots en contra de Cs i les abstencions d’ERC, CUP, PP i EcP:

Ana Ordónez Rivero. Consellera delegada de l’Àrea de Transparència i del Servei Especialitzat d’Atenció a la Gent Gran. Alfons Ribas Pérez. Conseller delegat de l’Àrea de Comunicació institucional. Juan Gabriel Callejón Hita. Participació Ciutadana. David Pulido González. Hisenda i Qualitat de Serveis. Baltasar Santos Fernández. Règim Intern. Jordi Guasch Bea. Consum. Núria Güell del Campo. Educació. Christian Martínez Rodríguez. Serveis Socials. Marifé Merchán Bordallo. Habitatge. Miguel Angel Perín Tienda. Residus Sòlids Urbans, de l’Àrea de Medi Ambient. Romina Puig Altimira. Sanejament i Prevenció d’Incendis Forestals, de l’Àrea de Medi Ambient. Daniel Caballero Castaño. Òrgan Tècnic Ambiental i de Qualitat de Vida Animal, de l’Àrea de Medi Ambient. Maria Jesús Sequera García. Ocupació. Miguel Angel Perín Tienda. Promoció Econòmica i Empresa. Jaume Casañas Carballido. Turisme. Maria dels Àngels Dias Rigol. Cultura. Marc Palau Morgades. Joventut. Jordi Marlès Ribas. Esport. I, finalment, Agnès Ferré Cañellas és la nova consellera delegada de l’Àrea de Suport a la Gestió Municipal.

Pel que fa als vicepresidents del CCBP, són Jaume Casañas, Maria Jesús Sequera, Jordi Marlès i Maria Dolors Carreras.

I els diferents portaveus dels grups comarcals són Maria Jesús Sequera (PSC), Jaume Casañas (Junts per Catalunya), Maria Carme Martínez (ERC-AM), Maria Luz Ramírez (Cs), Maite González (PP), Eugènia Guasch (CUP) i Carolina Burgos (En Comú Guanyem).

Reforç del medi ambient

El president del CCBP, el socialista Joan Sans, va destacar al final del ple que ha dissenyat un cartipàs “amb més àrees de funcionalitat, per a tots els consellers del govern”, i que ha volgut potenciar la transparència i la comunicació, que es portaran de manera separada;p erò sobretot tot el que fa referència a l’àrea de medi ambient. Així, s’ha dividit la responsabilitat en temes d’incendis, l’àrea forestal i la depuradora, d’una banda, i tot el que fa referència a la selecció de residus i la recollida selectiva, de l’altra. Finalment, també s’han individualitzat les àrees d’Educació i d’Ocupació.

“El del medi ambient és dels temes més importants per nosaltres i volem millorar molt el rànquing de la recollida selectiva”, va explicar el president del CCBP, que creu que “cal conscienciar tothom que la recollida selectiva és el futur”.

Durant la legislatura, l’any 2021, acaba la concessió del servei de gestió público-privada del sistema de recollida de deixalles, per la qual cosa el CCBP obrirà un procés per a una nova concessió.

També et pot interessar

Comentaris