‘Pla renove’ a la via pública del Vendrell

El carrer Quatre Fonts, al nucli històric del Vendrell. Foto: Ajuntament
Avatar
31/07/2019 - 15:00h

L’Ajuntament del Vendrell anuncia actuacions per millorar l’asfalt i voreres de diversos indrets del municipi

L’Ajuntament del Vendrell posarà en marxa, en els propers mesos, un seguit d’actuacions de millora de la via pública, un ‘pla renove’ d’asfaltat i voreres en diferents punts del municipi. Així ho han anunciat aquest dimecres al matí l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i el regidor de Via Pública, Alfons Herrera, que han explicat que en el proper ple municipal, previst per dilluns que ve, 5 d’agost, es passarà a aprovació una modificació de crèdit per un import de 100.000 euros, que s’afegiran a la partida per a millores a la via pública ja prevista en el pressupost d’aquest any.

D’aquesta manera, segons l’alcalde vendrellenc, es podran dur a terme diferents actuacions molt necessàries tant al centre històric, com als nuclis marítims i en algunes urbanitzacions. “Durant la passada legislatura només es va poder fer un manteniment bàsic i ara ha arribat el moment de començar a impulsar una transformació urbana que prioritzi la mobilitat a peu i amb bicicleta”, ha afegit Martínez.

Una de les actuacions més importants serà l’ampliació de l’aparcament de cotxes de l’estació de trens de Sant Vicenç de Calders, al solar del carrer de la Gavina, que actualment ja s’utilitza com a pàrquing, encara que sense reunir les condicions adequades. Amb un import de 105.000 euros, l’Ajuntament durà a terme l’asfaltatge i adequació d’aquest espai de 3.000 m2.

Altres actuacions previstes seran l’ampliació de la vorera del carrer de Sant Xavier, en el tram on s’han d’ubicar properament les noves dependències del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per tal de facilitar l’accés dels usuaris i no perjudicar la seguretat dels vianants. L’ampliació de la vorera requerirà l’eliminació de 3 o 4 places d’aparcament. També està previst instal·lar-hi algun banc.

D’altra banda, el ‘pla renove’ a la via pública del municipi del Vendrell també inclou la millora de l’asfalt i la vorera en un tram de 30 metres del carrer de les Roquetes, que actualment està força enfonsat; i la renovació del 70% de l’asfalt del carrer de Josep Carner, també molt malmès.

PUBLICITAT

El pla d’inversions de via pública també contempla millores al carrer de l’Abat Bassa, a Sant Salvador; a l’entrada de la urbanització Torreblanca i a l’avinguda del Ferrocarril, al sector Sanatori. 

El regidor de Via Pública, Alfons Herrera, preveu que les obres puguin començar passat l’estiu i estiguin enllestides abans de la Setmana Santa del 2020. També de cara a la tardor, l’alcalde ha anunciat que s’engegarà l’estudi de la transformació i millora integral de tot l’entorn de les Quatre Fonts, un punt que presenta moltes dificultats per circular-hi a peu o en bicicleta.

També et pot interessar

Comentaris