La CUP demana la retirada del pla del carrer Comerç

Un moment de la roda de premsa de la CUP de Vilafranca
Judit Benages
31/07/2019 - 12:22h

Els cupaires exigeixen també la convocatòria d’un ple extraordinari a partir del setembre per parlar sobre el tema

agistau@pinnae.cat

La CUP de Vilafranca ha realitzat una roda de premsa aquest dimecres al matí per demanar la retirada de l’actual pla del c/Comerç a causa de l’informe que acorda la suspensió de l’aprovació definitiva de la Modificació puntual del POUM a l’àmbit del mateix carrer.

Així doncs, des de la formació creuen que és necessària una intervenció integral del barri i consideren que cal fer un replantejament del projecte amb la participació de tota la ciutadania i de tots els grups polítics.

Segons els cupaires, l’informe de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona “invalida gran part d’un dels projectes estrella de l’equip de govern de Junts per Vilafranca i el PSC, i dóna la raó a les al·legacions que es van presentar des dels grups de l’oposició i des dels 400 ciutadans i ciutadanes de Vilafranca”.

“Segons l’informe no es pot dur a terme el desenvolupament del pla sense una planificació prèvia en els àmbits d’habitatge, mobilitat i equipaments, com tampoc permeten l’increment de sostre edificable, ja que no existeix cap justificació per aquest increment”, asseguren.

Des de la mateixa formació es pregunten: “quins són els interessos per aquest increment de sostre edificable quan a Vilafranca existeixen gairebé un miler de pisos buits?”. El document també indica explícitament que és necessari  “l’anàlisi de les necessitats d’habitatge protegit del municipi, així com la concreció dels objectius de política social d’habitatge que permetin justificar la suficiència de la reserva d’habitatge públic proposat, i conseqüentment, garantir l’adequada projecció dels interessos públics de l’actuació”, cosa que -segons la CUP- “demostra que és indispensable tenir un Pla Local d’Habitatge, com tantes vegades s’ha demanat des de la formació, i fer polítiques socials d’habitatge que per l’equip de govern ha demostrat no ser una prioritat”.

PUBLICITAT

La CUP expressa que l’informe deixa entreveure que el govern “va actuar amb presses electoralistes”Ç, ja que demana diversa documentació com l’Informe de la Subdirección General de Planificación Ferroviaria del Ministerio de Fomento que no ha estat entregat, així com donar compliment a l’informe de la Direcció General de Comerç.

Així doncs, davant la suspensió que s’ha demanat des de la Generalitat, des de la CUP de Vilafranca s’exigeix la retirada definitiva de l’actual Pla del carrer Comerç i l’elaboració d’un nou projecte que integri tot el barri del Molí d’en Rovira,  amb la participació de tots els grups polítics i  de tota la ciutadania i que respecti el bé públic per sobre dels interessos privats; la convocatòria d’un ple extraordinari per tal que es pugui debatre sobre el Pla i la creació d’una taula de treball amb representants polítics i associacions veïnals per fer un seguiment del Pla

També et pot interessar

Comentaris