8 maratons pels animals, les dones i el veganisme

Sílvia Pérez i Beatriz Garcés, en una de les etapes del seu projecte solidari al Camino de Santiago.
30/07/2019 - 20:14h

La ‘runner’ calafellenca Sílvia Pérez està corrent amb una amiga els 350 quilòmetres de la vessant nord del Camino de Santiago

Sílvia Pérez, una professora de música de l’Escola Santa Creu de Calafell i gran aficionada al ‘running’, i una amiga seva de Saragossa, Beatriz Garcés, les dues veganes i membres de la Unión Deportiva Vegetariana, estan corrent la vessant del nord del Camino de Santiago, entre Gijón i la capital gallega, principalment per un objectiu solidari.

Pérez i Garcés van començar la seva aventura dilluns 22 de juliol a la ciutat asturiana de Gijón i tenen pensat arribar a Santiago de Compostel·la dissabte, 3 d’agost. Tot i les dificultats del repte i l’acumulació del cansament a les cames, les dues ‘runners’ estan convençudes que acabaran completant els 350 quilòmetres del ‘Camino del Norte’.

Serà en 13 etapes i, en total, hauran corregut aquesta distància que és l’equivalent a 8 maratons. L’etapa més curta va ser la primera, de Gijón a Avilés, de 16 quilòmetres; i la més exigent en llargada serà la d’aquest dijous, dia 1 d’agost, entre les poblacions de Baamonde i Sobrado dos Monxes, de 42 quilòmetres.

Pels animals

A banda de l’objectiu de visibilitzar la força que poden tenir també les dones a l’hora d’afrontar una prova tant dura com córrer 350 quilòmetres en poc menys de dues setmanes, Beatriz Garcés i Sílvia Pérez van decidir d’emprendre aquesta experiència per donar visibilitat al moviment vegà i, per exemple, demostrar que sense injerir cap aliment d’origen animal o que impliqui algun tipus de maltractament a aquests éssers també es poden afrontar amb èxit les proves físiques més dures.

Tanmateix, la principal raó del projecte és recaptar fons per a una nova llar pel River, un porc que va ser maltractat i que, actualment sense mobilitat, necessita un espai on pugui viure dignament. Tot plegat gràcies a la Fundación El Hogar Animal Sanctuary, per qui corren les dues ‘veggierunners’ que estan fent el Camino de Santiago.

El projecte en marxa es diu ‘Un Camino por los animales’, atès que les dues noies protagonistes d’aquesta proposta solidària consideren una part essencial de les seves vides la defensa dels animals.

L’objectiu econòmic que s’han fixat Sílvia Pérez i Beatriz Garcés és recaptar uns 3.000 euros, la meitat dels quals ja han estat aportats fins ara per desenes de persones amants dels animals que estan seguint la seva gesta a través de les xarxes socials. En aquest sentit, val a dir que pot fer una donació al perfil de la Fundación El Hogar Animal Sanctuary a Facebook, també fent un ingrés al compte ES50 1491 0001 2130 0011 1041 de Triodos, un banc que té l’ètica i la sostenibilitat entre les principals raons del negoci; o a l’enllaç: https://www.facebook.com/donate/439072256938979/

També et pot interessar

Comentaris