Especialitats en arrossos, un gaudi per a aquest estiu al De Bon Guss

30/07/2019 - 11:30h

Aquest restaurant de Llorenç del Penedès s’ha convertit en un espai de referència al Baix Penedès

De Bon Guss és un restaurant de Llorenç del Penedès amb gairebé deu anys a l’esquena. I ja podem dir ben fort que s’ha convertit en tot un referent gastronòmic al Baix Penedès. El seu secret gira al voltant d’una cuina amb experiència, respecte i dedicació, però també amb un tracte amable que fa que t’hi puguis sentir com a casa. Les portes del restaurant estan obertes a partir de dos quarts de nou del matí, per fer-hi un bon esmorzar, fins a les cinc de la tarda. Els divendres i dissabtes amplia els seus horaris, i de 20.30 a 00.00 tenen la cuina oberta per a sopars. Els dimarts tenen tancat tot el dia per descans del personal.

Ara fa mig any el restaurant va canviar de local per traslladar-se a pocs metres d’on tenia la seva primera seu. Un canvi, tot sigui dit, que ha tingut una excel·lent acceptació per part dels clients. I és que en aquest nou espai es respira la passió per l’ofici que ja era present en l’anterior.
Els canvis es fan evidents en l’estètica, que s’ha actualitzat amb sostres industrials i una barreja de fusta, metall i marbre que defineixen a la perfecció la cuina del De Bon Guss, on les bases tradicionals conviuen amb conceptes nous com l’steak tartar o les tempures.
Malgrat tot, l’especialitat de la casa la trobem en la gran brasa oberta, que està acompanyada per dos expositors, un de carn i un de peix fresc. Així, el comensal pot triar qualsevol producte de la vitrina, des d’un turbot fins a un chuletón, que la cuina de De Bon Guss s’encarregarà de coure al gust del client.

De camí al restaurant, les vinyes són les protagonistes del paisatge, sobretot en aquesta època de l’any. Entre setmana, l’opció de carta conviu amb un menú de 12 euros que consta de primer plat, segon plat i postres. Per començar, hi trobem plats típics del Penedès, com el xató. De plat principal –tot i que la majoria de la clientela es decanta per la brasa que, com dèiem, és l’especialitat de la casa–, un dels més demanats és el secret ibèric. Per completar l’àpat, el menú ofereix postres casolanes, entre les quals trobem la crema catalana, el tiramisú i la pannacotta. El cap de setmana, el menú de 18,50 euros presenta la mateixa estructura.


I si es prefereix la llibertat de la carta, cal posar molta atenció a la vedella, ja que són especialitat de De Bon Guss les carns en maduració. Val a dir, també, que es poden concertar menús per a grups.
Les nits de divendres i dissabte presenten un altre tipus de carta molt més dinàmica en què s’aposta per les hamburgueses gurmet, les torrades o les fustes d’embotits o formatges, i on també prenen molt de protagonisme els plats per compartir.

Comentaris