Bones sensacions a l’estrena de la Volta al Penedès malgrat el fort aiguat de dissabte

Moment de la sortida d’un dels equips participants a la contrarellotge. Foto Ajuntament de Sant Sadurní
Xavi Gonzàlez
29/07/2019 - 18:43h

El brasiler Vinicius Rangel va guanyar la general i la muntanya d’una prova adreçada a la categoria júnior

Satisfacció positiva des de l’organització de la primera edició de la Volta Ciclista al Penedès en categoria júnior per a ciclistes de 17 i 18 anys. Aquesta és la valoració que n’ha fet el president del Club Ciclista Catalunya-Barcelona al 3d8, Josep Beltran, després dels tres dies de cursa. Tot plegat malgrat el gran ensurt que va provocar el fort aiguat de dissabte al migdia a Sant Sadurní. 45 litres per metre quadrat en només mitja hora van afectar sobretot l’últim equip participant en la contrarellotge de 17 quilòmetres que va recuperar el recorregut fet als Jocs Olímpics del 92. En unes imatges que s’han fet virals per les xarxes i que són impactants es pot apreciar com l’equip arriba a la capital del Cava en una carretera pràcticament negada i com a l’entrada de Sant Sadurní els tres corredors acaben caient a causa de la gran quantitat d’aigua acumulada en aquell moment.

Només els faltaven dos quilòmetres per arribar a meta que, de fet, els van fer, malgrat que van acabar perdent tres minuts. Beltran ha explicat al 3d8 que “si l’aiguat hagués caigut només cinc minuts més tard, no hauria passat res. Se’ns ha comparat amb el Tour per la coincidència amb la suspensió d’una etapa a la ronda francesa i algun mitjà ens ha criticat però nosaltres no tenim els mitjans que té el Tour per saber la predicció de la meteorologia al moment”. I afegeix, “la resta d’equips participants no van tenir cap problema per realitzar la contrarellotge i cap equip se’ns ha queixat.

PUBLICITAT

També li haig de dir que els tres corredors que van caure no van patir cap mena de lesió i el mateix director d’aquell equip ens va felicitar per la cursa en general. Tot plegat va ser una circumstància imprevisible que va succeir en qüestió de pocs minuts”. Això sí, l’organització va decidir de manera raonable anular els temps de la contrarellotge. L’etapa que s’havia de fer a la tarda entre Sant Sadurní i l’Arboç es va suspendre i es va acabar fent, a demanda dels ciclistes, un circuit de 4 kms. a l’Arboç amb un total de 12 voltes que no va comptabilitzar per la general.

Pel que fa al dia abans s’havia fet la primera etapa de 95 kms. amb tota normalitat entre Llorenç del Penedès i Albinyana i diumenge, l’endemà del fort aiguat, es van fer els 120 kms. que unia Vilafranca amb el Castell de Subirats. D’aquesta última etapa Beltran també ha ressaltat que “la Diputació ens va ajudar a arreglar dos trams afectats el dia abans per la pluja situats al pont nou que s’està fent a Gelida i la carretera de pujada al Castell”.

El guanyador de la prova

Pel que fa al tema esportiu val a dir que el guanyador va ser el ciclista brasiler de l’equip murcià Fundación Valverde, Vinicius Rangel, un futur professional de l’equip Movistar que també va guanyar la general de la muntanya. A 31 segons va quedar el català Adrià Bartrina i a 57 segons, tercer a la general, va ser el ciclista Alvaro Polo. En total hi van prendre part a la prova ciclista 9 equips, la majoria de fora de Catalunya i un total de 62 ciclistes. Beltran ha confirmat al 3d8 les ganes d’organitzar l’estiu de l’any vinent una segona edició amb la participació de més equips i més participants i a la llarga convertir la prova en internacional.

També et pot interessar

Comentaris