La plataforma ‘Obrim el Molí d’en Rovira’ celebra la suspensió del pla del carrer Comerç

La plataforma ‘Obrim el Molí d’en Rovira’ en una manifestació duta a terme el mes de febrer
29/07/2019 - 11:36h

L’entitat – creada per lluitar contra el projecte del govern vilafranquí- demana un procés de participació “de veritat”

La plataforma veïnal ‘Obrim el Molí d’en Rovira’ ha enviat una nota de premsa als mitjans de comunicació on celebra la decisió de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona, que ha suspès l’aprovació definitiva de la modificació puntual del pla d’ordenació urbanística municipal de Vilafranca a l’àmbit del carrer del Comerç.

En la seva nota, l’entitat destaca els aspectes següents: “no està acreditada la demanda d’habitatge que proposa el Pla ni concretada la necessitat global d’habitatge protegit, no hi ha un estudi urbanístic que tingui en compte la vocació de nova centralitat de la zona arran del cobriment de les vies del tren, ni recull ni potencia el motor econòmic que suposa l’activitat del vi i el cava, ni aporta propostes de cohesió social i se supera el sostre edificable permès”.

La plataforma també apunta com l’informe diu que “no es pot fer un aparcament privat sota un espai públic; hi falten zones verdes, espais públics, espais lliures i equipaments i no hi ha cap estudi que acrediti l’oportunitat del desenvolupament proposat”.

“La Comissió, en el seu informe, també parla de la pressió que suposa l’increment d’habitatge al barri, tant pel que fa al nombre d’immobles com al nombre de veïns i veïnes, i assegura que tindrà un impacte, no només sobre el barri del Molí d’en Rovira, sinó també sobre tota la ciutat”, diuen des de l’entitat, que asseguren que els arguments de la comissió per suspendre el pla són, en bona part, els mateixos que l’entitat va exposar en les seves al·legacions.

“L’alcalde, Pere Regull, i el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, ens van menystenir i ridiculitzar, intentant fer-nos quedar com a persones manipulables i ignorants. Ells van posar per davant dels veïns i veïnes del barri els interessos de quatre o cinc propietaris amb molt de poder econòmic. Ara la Comissió els diu que per davant hi ha Vilafranca i la seva ciutadania”, diuen des de l’entitat.

Finalment apunten que són conscients que “només és una petitíssima victòria contra l’especulació urbanística, responsable de la crisi que paguem entre tots, alguns molt dolorosament, des de fa deu anys. Per això, a partir d’aquest moment, reclamem que s’obri un procés de participació democràtic i transparent de veritat”.

També et pot interessar

Comentaris