ERC alerta que la Generalitat ha suspès l’aprovació definitiva del pla del c/Comerç

24/07/2019 - 20:51h

ERC demana la dimissió de Pere Regull i Francisco Romero i aquest últim diu que l’informe el que demana són esmenes

La Generalitat, a través de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona, ha suspès “l’aprovació definitiva de la modificació puntual del pla d’ordenació urbanística municipal de Vilafranca a l’àmbit del carrer Comerç promoguda per l’Ajuntament”, fins que, mitjançant un text refós, que ha de ser, de nou, aprovat pel ple, s’incorporin les preinscripcions del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Així ho ha fet públic avui el grup municipal d’ERC, que ha mostrat l’informe de la Generalitat, que fa diferents consideracions a un pla que no ha estat exempt de polèmiques.

Des d’ERC es recorda que van presentar 18 al·legacions al pla i que l’informe de la Generalitat fa referència pràcticament a totes elles. “Ara podem demostrar que tot el que dèiem era veritat i que teníem raó. El que ha fet Junts per Vilafranca i PSC és un nyap urbanístic i demanem la dimissió de Pere Regull i Francisco Romero per irresponsables perquè la situació que han generat és molt greu” ha dit la portaveu d’ERC, Mònica Hill.

Segons ERC, l’informe de la Generalitat “és una esmena a la totalitat i posa de manifest les mancances del projecte, tant pel fa a l’ambit tècnic, com urbanístic, de perspectiva de ciutat, social, de zones verdes i equipaments i obliga a refer tot el projecte i tornar-se a aprovar pel ple”.

En la seva roda de premsa, ERC ha anat desgranant un per un els punts que demana rectificar la Comissió, els quals resumeixen en vuit punts principals: “falta una estratègia de transformació urbanística i potenciar els valors de l’activitat del vi, el carrer Comerç queda com a carrer i no es pot incorporar a l’actuació, hi ha dèficits de zones verdes i d’equipaments i un excés del sostre edificable previst i una supressió del sostre addicional”.

A més a més els republicans destaquen que la Generalitat diu que “el subsòl de la plaça gran ha de ser públic i s’ha de justificar millor les raons de creixement i el nombre d’habitatges,”.

Segons els republicans, la Generalitat no posa cap termini per refer el pla, però creuen que cal un replantejament de l’actuació i que el govern a partir del mes de setembre segui amb l’oposició “per començar a fer-lo de nou”.

El 3d8 s’ha posat en contacte amb Francisco Romero que en unes primeres breus declaracions ha assegurat que l’informe de la Generalitat “forma part del procediment habitual quan hi ha esmenes. És completament normal que quan es fa una modificació del POUM i s’han de fer esmenes, suspenguin l’aprovació definitiva”.

També et pot interessar

Comentaris