L’incendi de Capellades, visible des de l’Alt Penedès

Una imatge de l’incendi forestal de Capellades fotografiat des del municipi penedesenc de Subirats.
24/07/2019 - 20:31h

Ha calgut tallar la circulació de vehicles per la C-15 i la línia R-16 de ferrocarril

L’incendi forestal que s’ha declarat aquest dimecres a la tarda al terme municipal de Capellades, a la comarca de l’Anoia però a pocs quilòmetres de l’Alt Penedès, ha estat ben visible des de diversos punts de la comarca penedesenca. Així, per exemple, la columna de fum ha estat fotografiada a mitja tarda des del terme municipal de Subirats.

El foc ha començat amb l’incendi d’un vehicle a la carretera C-15, segons que han confirmat aquest vespre els Agents Rurals sobre l’origen de l’incident al quilòmetre 38 d’aquesta via que enllaça Vilafranca del Penedès amb Igualada i Manresa, que ha estat tallada completament al trànsit a la zona afectada per l’incendi. Concretament, s’ha tallat carretera entre Cabrera i la Pobla de Claramunt. També ha estat interrompuda la circulació de trens per la línia R-16.

En les tasques d’extinció hi han començat a treballar des d’un bon principi unes 40 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i 16 mitjans aeris, els quals s’han retirat en fer-se fosc. Els bombers calculen que s’han cremat un mínim d’un centenar d’hectàrees de massa forestal.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins poc després de les 20h més de 300 trucades relacionades amb aquest succés. El primer avís ha estat a les 18.16 h.

També et pot interessar

Comentaris