Nou servei de la Policia Local de Calafell al nucli de Segur

23/07/2019 - 16:37h

L’equipament es troba a les dependències municipals i oferirà servei de tramitació de denúncies i atenció al públic

La Policia Local de Calafell ha obert un cos de guàrdia al nucli de Segur, atenent una històrica demanda veïnal, segons ha informat l’Ajuntament de Calafell. Està ubicat a les dependències municipals del nucli segurenc, al carrer Joan Maragall, 32, entrant a mà dreta, on abans hi havia els consultoris mèdics. Compta amb un ampli horari de funcionament, que oferirà atenció al públic en general i un servei de recollida de denúncies.

El consistori calafellenc remarca que l’existència d’una oficina de la Policia Local al nucli de Segur és una reivindicació amb dues dècades d’història que, tot i haver-se posat en marxa puntualment en alguna ocasió, no ha arrelat mai.

“És un canvi històric per fer la Policia Local encara més propera a la ciutadania i de posar.ho fàcil sobretot als residents a Segur, el nucli més poblat i extens del municipi”, diu l’alcalde, Ramon Ferré.

Doble servei

Les noves oficines policials ofereixen un doble servei. D’una banda, el servei d’atenció al públic, en el qual es poden fer tràmits, presentar queixes, rebre orientació i informació…, sempre sobre el servei de policia. És un servei a càrrec de personal administratiu, per ser tasques que no requereixen l’actuació d’agents uniformats, per tal que el màxim nombre d’aquests pugui estar al carrer.

D’altra banda, s’ofereix un servei pròpiament de policia per atendre qüestions com la presentació de denúncies, que requereixen l’actuació d’agents de l’autoritat. Inicialment, s’hi podran presentar denúncies per furts i altres delictes lleus, pèrdues d’objectes o documentació… De forma gradual s’hi anirà incorporant la possibilitat de presentar denúncies per altres delictes.

Els horaris

El servei d’atenció al públic de les noves dependències policials estarà obert tots els dies de la setmana, de les 7.30 a les 21 hores.

I el servei de policia tindrà horaris d’estiu i d’hivern. El d’estiu serà de dilluns a dijous, de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i els divendres, de 8 a 15 hores; mentre que el d’hivern serà de dilluns a dijous, de 9 a 13 hores i de 16 a 19 hores, i els divendres de 8 a 15 hores.


La comissaria de la Policia local, situada a la carretera de l’Estació de Calafell, manté els horaris actuals. L’atenció al públic, de 7.30 a 21 hores, i la presentació de denúncies les 24 hores del dia.


Objectes perduts

Aprofitant l’obertura del cos de guàrdia, la Policia local introdueix alguns canvis en el servei d’objectes perduts. Qui trobi un objecte perdut podrà fer-lo arribar indistintament a les dues seus policials, la comissaria i el cos de guàrdia de Segur, en el respectius horaris. La reclamació d’objectes, però, s’haurà de fer al cos de guàrdia de Segur.

També et pot interessar

Comentaris