Dos concerts de nivell al Museu Pau Casals del Vendrell

23/07/2019 - 10:52h

Commemoraran els 80 anys de la retirada per la Guerra Civil i ajudaran un projecte solidari

El Museu Pau Casals del Vendrell comptarà aquest cap de setmana amb dues propostes d’un alt nivell musical. D’una banda, amb el concert commemoratiu del 80è aniversari de la retirada durant la Guerra Civil i, de l’altra, amb un concert solidari de l’Orquestra Simfònica Internacional Vozes.

Emmarcat dins la seva programació d’estiu, el Museu Pau Casals acollirà demà dissabte, a les 20h, el concert commemoratiu dels 80 anys de la retirada organitzat des del Festival de Prada de Conflent, que proposa un recorregut musical des del Vendrell a Prada (on Pau Casals es va exiliar), tot passant per l’Hospital de Perpinyà. Els tres concerts previstos, sota el nom de “La Retirada, seguint les petjades de Pau Casals”, tindran lloc a cada una d’aquestes poblacions i simbolitzen a la vegada el deure de memòria i l’exili de Casals.

Al Museu Pau Casals, el concert es durà a terme a la Sala de la Música, una petita i acollidora sala de concerts que el mateix Pau Casals va fer construir a la que va ser la seva casa d’estiueig, avui convertida en museu. El Trio Hélios, el Quartet Métamorphoses i Michel Lethiec al clarinet, seran els encarregats d’interpretar el Quintet per Clarinet i cordes, K.581 de Mozart i el Trio per cordes n.2 op.100 D. 929 de F. Schubert.

Vozes, música per a la integració
Tanmateix, el concert commemoratiu del 80è aniversari de la retirada no serà l’únic moment de música del cap de setmana al Museu Pau Casals, ja que l’endemà diumenge, també a les 20h, tindrà lloc una vegada més i per tercer any consecutiu una vetllada solidària en suport al projecte “Vozes, música per a la integració”.

Dirigit pel músic veneçolà Pablo González, aquest projecte es va crear l’any 2004 al barri de Gràcia de Barcelona, amb la voluntat de donar una oportunitat musical a nens i nenes fills de famílies amb pocs recursos econòmics. Des de fa més de 10 anys doncs, Vozes ofereix accés a la formació musical i als instruments de forma gratuïta als nens a partir dels 3 anys impartint classes entre setmana en diferents escoles, instituts i centres cívics.

L’accés a la música per a les persones amb pocs recursos també va ser una prioritat per Pau Casals, que l’any 1926 va fundar l’Associació Obrera de Concerts, amb l’objectiu d’apropar la música als col·lectius d’obrers i treballadors.


La vetllada al Museu Pau Casals consistirà en un concert als jardins, amb la participació d’una vuitantena de nens i adolescents i amb una entrada solidària de 10 euros -amb copa de cava inclosa-, uns diners que es destinaran íntegrament al projecte Vozes. L’Orquestra Simfònica de Vozes interpretarà peces de Mozart, Schubert, Stravinsky, Bernstein i J. Strauss.

Per ambdós concerts les places són limitades i s’han de comprar les entrades anticipadament a la recepció del museu. L’entrada pel concert del Festival de Prada també es pot comprar per internet, a: pablocasals2019.festik.net/de-el-vendrell-a-prades-sur-les-pas-de-pablo-casals/1web.

També et pot interessar

Comentaris