Col·lecta a les misses de Vilafranca per la restauració de Santa Maria

23/07/2019 - 09:37h

Es faran aquest cap de setmana a Santa Maria, la Trinitat, Fàtima, Montserrat i Clausura

Aquest cap de setmana es farà una col·lecta a les misses que s’oficiaran a les diverses esglésies de Vilafranca: Santa Maria, la Trinitat, Fàtima, Montserrat i Clausura. Aquesta col·lecta anirà destinada a les obres de la teulada que s’han d’iniciar el proper mes de setembre. Aquestes obres són la part mes important de tot el projecte de restauració Santa Maria 2020 i també la fase mes costosa, valorada en uns 550.000€.

Si be fins ara s’han anat recollint diverses aportacions dels actes organitzats des de la comissió sm2020 i subvencions d’organismes oficials, ara esta en marxa la campanya Apadrina una pedra per tal d’assolir la quantitat total de la intervenció i poder finalitzar les obres sense cap aturada i aprofitant les infraestructures un cop ja estan muntades sense haver de desmuntar-les, amb el cost afegit que això suposaria.

Aquesta intervenció de la teulada te com a objectiu la renovació de tota la coberta de santa Maria i el seu aïllament. A la vegada inclou una passarel·la que permetrà anar des del campanar fins a la façana principal creuant els diversos trams de la nau caminant pel sostre. Això permetrà veure les restes de la teulada i el sostre anteriors a l’esfondrament de finals del segle XVIII i que van portar a construir la teulada tal com la coneixem actualment. També veure quin és el funcionament actual de la teulada i dels diversos elements que s’hi trobem com els accessos als contraforts on hi ha les gàrgoles i els diferents esdeveniments que hi ha succeït des del segle XVIII fins a l’actualitat.
Així mateix també hi ha disponible un tríptic que permet fer els apadrinaments de les teules, ja sigui amb aportacions puntuals o periòdiques ja siguin mensuals, trimestrals o anuals.

També et pot interessar

Comentaris