La planta d’alumini Hydro de Santa Oliva no tancarà

Protesta laboral de treballadors d’Hydro a Santa Oliva, l’11 de juliol passat. Foto: Marc Guitart
22/07/2019 - 19:33h

La firma ha trobat un comprador per quedar-se les instal·lacions

La multinacional Norsk Hydro dedicada al lacat d’alumini i que a principi d’aquest mes de juliol va anunciar el tancament de la planta que té al polígon industrial l’Albornar de Santa Oliva ha informat aquest dilluns que ha trobat un comprador per les instal·lacions i aquest fet evitarà que una setantena de treballadors perdin la feina.

Precisament el tancament de la planta d’Hydro a Santa Oliva, a més del de la nau que té l’empresa a Pinto (Madrid), va fer que l’11 de juliol hi hagués a les instal·lacions del Baix Penedès una concentració de protesta a càrrec de la majoria dels 140 treballadors que podien anar al carrer entre les dues fàbriques.

L’acord anunciat

Segons el que ha fet públic avui el grup Norsk Hydro, per bé que no ha desvetllat qui és el comprador de les instal·lacions, l’operació garanteix la viabilitat de la planta de Santa Oliva. Així s’evitaran una setantena d’acomiadaments, mentre que sí que tancarà la planta madrilenya, però hi ha un acord en les condicions dels 66 treballadors afectats: mitja dotzena es prejubilaran perquè tenen més de 55 anys, 11 han demanat de poder treballar a d’altres plantes del grup i els 49 treballadors restants afectats pel tancament percebran unes indemnitzacions de 33 dies per any treballat fins a un màxim de 24 mensualitats.

A banda, hi haurà un plus econòmic per als treballadors que portin més anys a l’empresa.

Hydro és una firma dedicada al lacat d’alumini, sobretot per al sector de l’automoció, i compta amb 747 treballadors en una desena de centres d’arreu de l’Estat.

Segons va anunciar l’empresa fa unes setmanes, les dues plantes afectades per a un possible tancament de les instal·lacions es troben un 50% per sobre de la seva ocupació real i són poc competitives davant d’altres companyies amb preus molt agressius pel que fa al sector del lacat de l’alumini. La productivitat de les dues instal·lacions que Hydro volia tancar d’entrada es repartiria entre les altres dues plantes que l’empresa té a Catalunya, a la Selva del Camp i a la Roca del Vallès, i a la comunitat de Navarra. Això podria suposar una setantena de treballadors, diu la firma.


Desmentiment del comitè
Des del comitè d’empresa, a través de la seva presidenta, Montse Martos, i l’advocat, Christian Navarro, es va negar durant l’esmentada concentració laboral que l’empresa tingui dificultats econòmiques que puguessin justificar un possible tancament de les fàbriques de Santa Oliva i Pinto. En aquest sentit, Navarro va explicar que “fa menys d’un any, per la força, es va instaurar un tercer torn de treball; és a dir, faltava gent i ara tanca”. “Els treballadors són testimonis de la cobdícia de l’empresa, sanejada i que guanya milions d’euros, però que decideix guanyar-ne més i no l’importa acomiadar 120 treballadors sense motiu”.

El mateix advocat també va apuntar l’11 de juliol que Hydro es va gastar entre els mesos de maig i juny 30.000 euros per contractar personal a través d’empreses de treball temporal (ETT) i “ara diuen que sobre gent”.

També et pot interessar

Comentaris