Els Castellers de Vilafranca estrenen la gamma extra

Primera td9fm dels Castellers de Vilafranca
22/07/2019 - 10:03h

La td9fm completada diumenge a Mataró significa l’aleta número 1.000 de la història dels verds de castells de 9 i gamma extra

Els Castellers de Vilafranca van fer diumenge a Mataró un pas important aquesta temporada. I els vilafranquins van completar el seu primer castell de gamma extra de l’any, concretament la td9fm, que va arribar més tard del que ha estat habitual en els últims anys. Però va arribar segura, tot i haver-la de treballar a la descarregada.

Aquesta torre es converteix en l’aleta número 1.000 de la història dels verds de castells de 9 i gamma extra i els 200 castells emmanillats dels vilafranquins.

Els vilafranquins van començar la diada de les Santes amb un segur 3d9f, el cinquè de la temporada. En segona ronda van completar la td9fm i en tercera ronda van ensopegar amb el 4d9f, un castell que enguany està costant moltíssim a totes les colles. El van carregar però, tot just fer-ho, es va tancar un xic massa i no el van poder defensar ja que es va trencar de dalt.

Per tancar l’actuació, els verds van apostar per un altre pd7f, que van completar novament per tercer cop enguany i que segurament ja mira cap a un pis més en les properes setmanes.

Per la seva banda els Minyons de Terrassa van completar per tercer cop enguany la td9fm i un nou 3d9f, però es van encallar, de nou, amb el 4d9f, un castell que ja els ha caigut dues vegades aquest any. Els de Terrassa el van desmuntar en dues ocasions i van preferir no arriscar i tancar l’actuació amb el 5d8 i el pd7f.

Els Capgrossos de Mataró estaven de festa grossa, tot i que, com ja és tònica aquesta temporada amb totes les colles, arribaven a la seva festa major més modestos. Així, els de Mataró tenien com a objectiu completar el seu primer castell de 9 bàsic, cosa que van fer amb el 3d9f, que van descarregar tot i haver-lo de defensar de valent. Van completar l’actuació amb el 5d8, la td8f i el pd7f, que només van poder carregar.

També et pot interessar

Comentaris