Junts i PSC investeixen Xavier Lluch com a president del CCAP

20/07/2019 - 12:41h

L’alcalde de Guardiola de Font-rubí ha estat nomenat aquest dissabte al matí en un ple marcat per la manifestació #stop155

L’alcalde de Guardiola de Font-rubí, Xavier Lluch, ha estat investit aquest dissabte al matí com a president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, càrrec que ja ostentava des del 2015.

La investidura s’ha fet gràcies als 19 vots dels consellers de Junts per Catalunya i el PSC, que han signat un acord per governar plegats a l’ens comarcal.

Lluch ha promès el càrrec per imperatiu legal i s’ha compromès a treballar per la construcció d’un penedès políticament lliure. També ha tingut paraules de suport per als presos polítics i els exiliats.

Durant la promesa del càrrec, els manifestants han increpat als consellers de Junts per Catalunya amb els crits ‘no us mereixeu el llacet que porteu’.

Des de Catalunya en Comú guanyem han demanat que el CCAP sigui “la veu de tothom” i han fer referència a la necessitat de la tarificació social dels serveis i des de la CUP han posat sobre la taula la importància de racionalitzar la gestió pública, entre molts altres temes.

El conseller del PSC, Francisco Romero, ha apuntat la necessitat dels polítics d’arribar a acords “sobretot entre els que pensem diferent” i ha comentat com el pacte era “per tenir un govern estable però obert i pensant sempre amb la nostra prioritat, que és el Penedès”.

Des d’ERC, Pol Pagès ha destacat com ERC ha estat la força que més ha crescut i com s’ha convertit en el segon partit més important. En la seva intervenció, Pagès ha parlat de territori, paisatge, transport, canvi climàtic i economia, entre altres.

Pagès ha felicitat a Xavier Lluch però ha lamentat que Junts “no ens vulgui al govern i prefereixi pactar amb els del 155 i aïllar ERC tot i ser un partit amb molta força a la comarca”.

Finalment en el seu parlament Xavier Lluch s’ha compromès a treballar per millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans “sense discriminar a ningú” i a reafirmar la identitat de la comarca “però respectant la idiosincràsia de cada municipi”.

Lluch ha assegurat que hi ha molts reptes per endavant com ara el Pla Territorial o la creació de llocs de treball i que d’acord de Junts i PSC és obert a altres formacions i ha fet una crítica a la “política judicial de l’Estat espanyol”.

També et pot interessar

Comentaris