La Vil·la Casals recorda Victòria dels Àngels

19/07/2019 - 12:42h

L’exposició, que estarà oberta fins al setembre, s’inaugurarà el proper dimarts a les set de la tarda

La Sala Polivalent de la Vil·la-Museu Pau Casals del Vendrell inaugurarà dimarts, a les 19h, l’exposició “Victoria de los Ángeles. La veu que sorgí de la Universitat”, comissariada per la Fundació Victoria de los Ángeles i la qual vol retre homenatge a una de les figures més grans de la història de la lírica a través d’imatges que retraten la seva personalitat i d’objectes que ressegueixen la seva singular trajectòria professional.

La mostra es podrà visitar fins l’1 de setembre, en horaris habituals d’obertura del museu i amb entrada gratuïta.

Els visitants hi trobaran fotografies i retrats pintats de l’artista, així com diaris personals, partitures, discos i documents diversos. També s’hi exposaran alguns dels seus vestits, peces de bijuteria i altres objectes personals. Tots els originals exposats són propietat de la Fundació Victoria de los Ángeles i habitualment estan dipositats a les instal·lacions de les entitats col·laborades de la mostra: l’ESMUC, el Gran Teatre del Liceu, l’Arxiu Nacional de Catalunya, el Palau de la Música Catalana i l’Institut del Teatre.

L’exposició inclourà també documentació sobre la relació de Pau Casals i Victoria de los Ángeles, que compartien la vocació musical com un exercici d’humanitat i de transcendència dels valors humans més enllà de les circumstàncies i de les fronteres del temps i de l’espai. Aquest missatge de valors ètics i estètics és el que van saber expressar a través del so de la veu i del violoncel.

També et pot interessar

Comentaris