Allau de multes a Sant Cugat Sesgarrigues per dos nous radars

19/07/2019 - 09:01h

En un mes i mig s’han tramitat unes 2.000 sancions per excés de velocitat, amb una mitjana de 50 multes diàries. També s’ha detectat que uns 30 conductors al dia se salten en vermell el semàfor d’entrada al municipi

En només un mes i mig, els dos radars que s’han instaŀlat a la carretera que creua Sant Cugat Sesgarrigues acumulen al voltant de 2.000 sancions. Els dispositius, ubicats a l’entrada i a la sortida del nucli urbà, van entrar en funcionament el 3 de juny i des d’aleshores són centenars els conductors als quals els han arribat multes a casa. Les més elevades són de 300 euros i comporten la retirada de dos punts del carnet de conduir.

Tal com ha explicat el nou alcalde de Sant Cugat, Jordi Ferrer, els primers dies d’entrada en funcionament dels radars cada dia es posaven unes 70 multes al dia de mitjana. Ara, la xifra ja ha baixat fins a les 40. “Estem fent tot el possible perquè la majoria de ciutadans sàpiga que hi ha aquests nous dispositius i que compleixi la normativa”, ha dit l’alcalde, que es va trobar amb la mesura ja signada una vegada va accedir al govern.

“Quan vam entrar a l’Ajuntament sabíem que només uns dies abans s’havia signat el contracte de 4 anys de durada amb l’empresa que ha instaŀlat els radars. Nosaltres estàvem en contra de la mesura. Hem mirat si els podem treure, però la indemnització que s’ha de pagar és tan alta que no arribem”, ha apuntat Ferrer. Com que, de moment, no hi ha possibilitat d’eliminar els radars, el que s’ha demanat des del govern és que s’augmenti la senyalització que avisa de la coŀlocació dels dispositius.

Queixes dels veïns
Les queixes de persones a les quals arriben multes per excés de velocitat són gairebé diàries a l’Ajuntament. “A una família li pot arruïnar el mes que li arribi una sanció d’aquest tipus, motiu pel qual demanem que la gent s’hi miri i vagi a poc a poc. És l’única manera d’evitar les sancions”, ha apuntat Jordi Ferrer.

Segons ha explicat l’alcalde, el radar d’entrada al municipi per l’N-340 marca una velocitat màxima de 50 km/h, però la multa s’aplica a partir dels 70 km/h. Els mateixos 20 quilòmetres de marge tenen els conductors que passen pel semàfor que dona accés al municipi venint de Lavern, que estableix multes per als conductors que superin els 50 km/h, tot i que el límit està fixat en 30 km/h.

Aquesta nova mesura no només està posant en evidència l’excés de velocitat que es dona en un tram urbà per on passen desenes de veïns cada dia, sinó que també ha fet palesa la gran quantitat de conductors que se salten en vermell el semàfor d’entrada a Sant Cugat. Les xifres de l’empresa concessionària dels radars apunten que són unes trenta diàries, de mitjana.

“Em sembla que hi ha altres maneres de conscienciar els veïns que no són les sancions”, ha apuntat l’alcalde, “però el cert és que la mesura posa en evidència que les coses no s’estaven fent bé”.

Malgrat que part dels diners que es recapten amb les sancions van a parar al consistori (també es reparteix amb la Diputació i l’empresa concessionària), Ferrer ha apuntat que s’està buscant la manera de treure aquests dispositius. De moment, però, ha demanat als veïns que no corrin.

Comentaris