Un bon arròs a Vilafranca? A la Vinya del Mar

18/07/2019 - 15:35h

L’arrosseria del Camp dels Rolls ha aconseguit, amb tres anys, ser un referent de la cuina marinera

Quan demanes idees per un bon arròs a Vilafranca, la resposta majoritària és: “vés a la Vinya del Mar, allà al passeig de l’estació”. Però aquesta resposta quasi unànime no és fruit de la casualitat. El seu xef, el Xavi Carbonell, ens explica el secret: esforç, dedicació i constància. Tot i que jo n’afegiria dos més: bon tracte i qualitat. 

Amb tres anys de cuina marinera, el Xavi i la Carol, la metré, han aconseguit una clientela fidel, molt assentada i agraïda. I amb una relació molt propera. Al seu whatsapp reben demandes específiques dels clients, que conscients del seu bon ull per la matèria primera i la seva capacitat per transformar-la en autèntiques delícies, s’atreveixen a demanar plats personalitzats. Sobretot peix i marisc. 

Però no només això, si el Xavi i el Fernando (la seva mà dreta, un cuiner format a la casa) troben a la llotja un gènere que els crida l’atenció, envien la foto a algun client que, normalment, se’l reserva. Al cap d’unes hores, ja està a la porta del restaurant disposat a menjar-lo.

I diem al cap d’unes hores perquè les comandes són diàries. Cada dia compra, i compra amb exigència. Parla amb el peixater, té contacte directe amb els proveïdors… i a partir del que troba, elabora el menú i adapta la carta. El menú, que es pot gaudir de dimarts a divendres, consta de 4 primers, 4 segons (on mai falla un arròs, avui de sípia i musclos) i postres casolans. 

La carta

Però també pots decantar-te per la carta. Que a més de compartir escena amb el menú diari, adquireix tot el protagonisme les nits de dimecres a dissabte i els dinars de cap de setmana. I a la carta també hi ha una àmplia varietat de vins, “de tot arreu, perquè hi ha gent de tot”, assegura la Carol, metre del local.

A la carta s’observa el caràcter mariner de “La Vinya del Mar” i un dels plats forts, mai millor dit, és l’arròs.

El secret està en l’arròs

Fent honor a la condició d’arrosseria, tenen una àmplia varietat: melós de calamars i carxofes, mar i muntanya, arròs negre… i altres de més atrevits com el muntanya amb salsa romesco. Cada paladar pot triar el que més li agradi i pot demanar-ho tant en racions individuals com de més persones i compartir-ho. I seguint la voluntat d’adaptar-se a la temporada, en funció de l’època de l’any les propostes gastronòmiques varien. A la tardor, per exemple, és imperdible l’arròs de calçots.

L’arròs, com la resta de plats, es caracteritzen per mimar molt el producte. I és que el Xavi té clar que “al final el 95% d’un bon plat és la matèria primera, o inclús més, jo només intento no espatllar-ho”. Amb això els seus clients no estan d’acord, i tots coincideixen que a més de no espatllar-ho, ho millora.


Comentaris