Stop, cediu el pas i… policia

18/07/2019 - 14:53h

Els infants ja circulen pel parc mòbil d’educació viària gràcies a un conveni entre l’ajuntament i Serveis Mèdics Penedès

Vilafranca ha estrenat el parc mòbil d’educació viària que busca fomentar una mobilitat segura als més joves. En la presentació hi han assistit el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, i el director de Serveis Mèdics Penedès, Josep Panyella. I és que el parc és una realitat gràcies al conveni signat entre les dues entitats el passat mes d’abril.

Els alumnes de 1r i 2n de primària del Casal d’Estiu de l’Estalella han estat els primers a provar el parc de mobilitat, situat avui a la plaça Jaume I. La Xènia i l’Aroa, infants del campus de l’Estalella, han fet l’activitat en patinet i han assegurat que “ja en sabiem bastant, però hem après més”.

Elles, com la resta dels seus companys, han fet el circuit a peu, en patinet, bicicleta o tricicle. S’han familiaritzat amb senyals tan corrents com l’stop, el cediu el pas, el semàfor o passos zebra. A més, al parc també hi ha un policia que posa multes ficticies als que no segueixen les normes de mobilitat.

Aprendre divertint-se

Ernesto Ginebra, el director del Casal d’Estiu de l’Estalella ha explicat que alguns alumnes han portat els seus propis patinets o bicicletes. Els que no han pogut portar-ne, SMP els n’ha facilitat de pròpies. A més, Ginebra ha destacat la importància del taller d’educació vial perquè els nens aprenguin d’una manera divertida les senyals més bàsiques que es troben quan circulen. Tot aconseguint “que el nen les respecti i que no hi hagin accidents fortuits per culpa de no respectar les senyals”.

En la mateixa línia s’ha dirigit el regidor Montfort, que també ha agraït a SMP la cessió del parc. Ha assegurat que feia temps que volien un parc d’educació viària però resultava complicat trobar un lloc fix. És per això que quan SMP els va fer la proposta del parc mòbil, els va semblar “una gran idea ja que permet situar-lo en qualsevol espai”.

El director de Serveis Mèdics Penedès, Josep Panyella i el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort.

Gràcies a la fàcil mobilitat, el parc farà un recorregut per tots els casals de Vilafranca que gestiona el consell esportiu (Estalella, Mas i Parera, Balta Elies i Dolors Piera). El dimarts ja van fer un prova a la zona esportiva amb els joves del campus de bàsquet.

Una cessió de Serveis Mèdics Penedès

El doctor Panyella, director de SMP, s’ha mostrat satisfet de “poder donar aquest recurs a la ciutadania”. El parc ocupa 20,5 x 11 metres i també ofereix 5 bicicletes i 1 tricicle amb cascos i armilles reflectores. Entre els elements trobem 20 senyals, 3 passos de vianants, una catifa amb la llegenda STOP i línia de detenció, 20 cons per a suport d’exercicis que realitzi l’educador, una rotonda central i 2 semàfors.

En definitiva, es tracta de posar a la pràctica el que fins ara han après teòricament en els cursos d’educació vial que s’han impartit a les escoles vilafranquines. Al llarg de l’any han participat als cursos més de 3.200 alumnes que van des de pàrvuls fins a 2n d’ESO.

Infants de 1r i 2n de primària provant del campus de l’Estalella circulant pel parc mòbil

També et pot interessar

Comentaris