Junts i PSC signen l’acord per governar plegats al CCAP i a la Mancomunitat

D’esquerra a dreta, Albert Tort, Francisco Romero, Jaume Cassanyes i Pere Pons
16/07/2019 - 20:25h

Xavier Lluch serà el president del Consell Comarcal, Sergi Vallès de la Mancomunitat i Ramon Riera del Consorci de Promoció Turística

Els representants de Junts per Catalunya a l’Alt Penedès, Jaume Cassanyes i Pere Pons, i els del PSC, Francisco Romero i Albert Tort, han signat aquest dimarts a la tarda al claustre de Sant Francesc de Vilafranca l’acord de governabilitat per al Consell Comarcal i per a la Mancomunitat Penedès Garraf.

Tal com ja va avançar el 3d8 fa uns dies, el president del Consell Comarcal tornarà a ser Xavier Lluch (Junts) i el de la Mancomunitat serà ara Sergi Vallès (Junts), en substitució de Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles.

El repartiment de les vicepresidències del CCAP queda de la següent manera: tres seran per a Junts per Catalunya i les altres dues per al PSC.

Cal destacar que, segons han apuntat, han ofert la vicepresidència d’educació ambiental i de laboratori de la Mancomunitat a ERC, però el partit republicà encara no ha respost si li interessa o no.

Com a novetat més destacada cal mencionar que el Consorci de Promoció Turística passa a ser una vicepresidència del CCAP i estarà encapçalat per Ramon Riera.

Durant la presentació de l’acord, s’ha destacat la voluntat conjunta dels dos partits de treballar plegats pel bé “de tots els penedesencs”, “la lleialtat institucional, la maduresa política” i el fet que uns i altres donin la confiança “per governar de manera sòlida i amb respecte cap a les diferents opinions”.

En ser preguntats si el pacte al Consell Comarcal s’havia parlat amb ERC, Pere Pons només ha comentat que era un pacte “acordat i tancat entre Junts i PSC perquè creiem que és un acord que funciona i amb el qual ens sentim còmodes”.

També et pot interessar

Comentaris