Ecologistes de Catalunya denuncia una tala al torrent de Sant Marc

12/07/2019 - 21:11h

Es queixen que l’empresa contractada per l’ACA no disposava dels permisos necessaris i califiquen l’acció de “gratuïta i indiscriminada”

El Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) ha denunciat que durant el mes de maig es van dur a terme actuacions que van eliminar la vegetació de ribera i van alterar la llera del torrent de Sant Marc, situada al límit entre els municipis de Llorenç del Penedès i Sant Jaume dels Domenys.

Es tractava d’una acció d’una empresa contractada per l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) i que des de GEPEC-EdC adjectiven com a “indiscriminada i gratuïta”. A més, des del grup ecologista afirmen que els treballs van afectar un espai de “gran interès natural en època de reproducció d’espècies, moltes d’elles protegides”.

Balanç

En el recompte de danys, els ecologistes han observat la tala d’àlbers i altres comunitats vegetals lligades als sistemes fluvials. Però no només han fet balanç de la vegetació, sinó que també han comprovat, en una visita al lloc dels fets, que s’han vist afectades moltes espècies animals. Entre elles, l’ocell picot garser gros o l’aligot comú, un rapinyaire que està protegit. En el moment de desplaçar-s’hi, els ecologistes també van localitzar un exemplar de serp verda tallada amb motoserra.

En la denúncia s’han mostrat molt crítics amb l’empresa contractada, a qui acusen de no tenir els permisos necessaris. També els recriminen no haver avisat el cos d’agents rurals, els municipis afectats ni el propietari de la finca afectada pels treballs.

També et pot interessar

Comentaris