Vilafranca rentarà la cara a la plaça de l’Oli

Vilafranca tindrà l’any vinent una pla´ça de l’Oli remodelada
Judit Benages
11/07/2019 - 18:46h

El govern preveu obrir més el Mercat de la Carn instaŀlant-hi una terrassa i també s’eliminarà part de l’aparcament

Vilafranca tindrà l’any vinent, si tot va com està previst, una plaça de l’Oli diferent de la que té ara. I és que el govern ja ha tirat endavant l’avantprojecte d’una reforma de l’espai que té ja fa temps entre cella i cella i on ja ha pressupostat, de fet, uns 270.000 euros.

Segons explica el regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, es tractaria de licitar les obres abans de final d’any per tal que els treballs poguessin començar a inicis del 2020 amb l’objectiu de rentar la cara a una zona que, segons Ruiz, si millora podria atreure tant el pas més sovintejat de vianants com l’obertura de nous establiments i, per tant, dinamitzaria tot l’aspecte comercial.

Un dels primers objectius que tenen des del govern és potenciar l’obertura del Mercat de la Carn, ja que consideren que ara queda massa tancat i aliè als vianants que passen per davant. El que contemplen és reconvertir la zona exterior obrint una terrassa i fins i tot alguna zona de degustació exterior per tal que tothom qui passi pel carrer pugui gaudir, també, del mercat. Posa com a exemple el mercat de Sant Cugat del Vallès, que s’ha convertit un punt de trobada del municipi.

En aquest sentit se suprimirà el carril de pas de vehicles que toca al Mercat de la Carn per instaŀlar-hi les terrasses i també la zona d’aparcament. El que no és clar encara és si també eliminaran les places de zona blava que hi ha a l’altra banda perquè encara no s’ha acabat la concessió amb Saba, i si les retiren les hauran de posar en un altre lloc.

A banda, l’avantprojecte també contempla anivellar tota la plaça, ja que ara hi ha un espai al centre amb uns bancs que queda més elevat i costa que hi puguin accedir persones amb mobilitat reduïda. La reforma implicaria canviar el paviment i anivellar-ho.

Millora dels carrers
Segons Aureli Ruiz, aquesta és una de les actuacions a la via pública més destacades dels propers mesos, sobretot perquè es tracta d’un espai cèntric de la vila, però vol recordar que el govern donarà màxima prioritat a arranjar altres espais de Vilafranca que no estiguin en bon estat.

PUBLICITAT

El regidor vilafranquí comenta que espera poder dedicar a la millora dels carrers gairebé 6 milions d’euros en els propers quatre anys —entre partides de pressupost i superàvits— i reconeix que des del govern no s’ha plantejat fer un pla de manteniment a llarg termini —com li demanen alguns partits— sinó a curt i mitjà termini, perquè “no saps exactament quina zona es degradarà abans”. “Tot i que evidentment tenim prioritats que ens hem marcat amb els tècnics i també amb les propostes de les associacions de veïns”, diu.

Un dels carrers en els quals s’intervindrà properament per fases és el de Pere Alegret, i també hi haurà pressupost per arranjar zones del Molí d’en Rovira, ja que aviat es posarà en marxa tota la reforma del carrer del Comerç.

Pel que fa a la rambla de la Girada, Aureli Ruiz assegura que aquest espai tindrà un projecte especial, integral, ja que delimitaran la zona per als arbres amb parterres especials per evitar que les arrels arranquin el paviment. Ruiz explica que estan buscant solucions que permetin la mínima despesa en manteniment.

També et pot interessar

Comentaris