Vilafranca obrirà un accés a l’Escola Sant Josep pel carrer de Sant Pere

Les obres al carrer de Sant Pere acabaran abans que comenci el curs
Judit Benages
11/07/2019 - 15:54h

Les obres consisteixen en l’obertura d’un portal que ja hi havia a l’antic hospital

L’Ajuntament de Vilafranca millorarà l’accés a l’Escola Sant Josep obrint un portal que hi havia a l’antic hospital, situat al carrer de Sant Pere. Les obres ja han començat i es preveu que acabin abans que comenci el nou curs escolar al mes de setembre.

Tal com explica des del govern Aureli Ruiz, el que s’està fent ara són els treballs a la façana de l’antic hospital per tal d’obrir un portal que ja existia fa anys, just on hi ha uns xiprers plantats.

Ruiz apunta que aquest portal que obriran connecta directament amb el pati de l’Escola Sant Josep i, així, des del carrer de Sant Pere, serà visible l’escultura del Sagrat Cor que hi ha al pati del col·legi.

Les obres es duen a terme sobretot per tal que l’escola —que està en règim de lloguer— pugui tenir un accés adaptat, ja que a l’entrada principal, situada a la rambla de Sant Francesc, hi ha escales i, per tant, quan ha d’entrar al centre educatiu gent gran, persones amb mobilitat reduïda o persones amb cotxets es genera un problema.

D’aquesta manera es preveu que, si l’escola així ho considera oportú, totes aquelles persones que portin al centre nens i nenes petits ho facin per la nova entrada situada al carrer de Sant Pere, que tindrà fàcil accessibilitat. Segons Ruiz, aquesta és una petició que feia l’escola des de fa molts anys.

PUBLICITAT

Pel que fa al pas de vehicles pel carrer de Sant Pere, des del govern s’avança que, tot i que ho han d’acabar d’estudiar, faran una prova pilot per tallar la via durant 15 minuts a l’entrada i sortida dels alumnes al matí i a la tarda, tal com ja es fa en altres zones. A més, segurament posaran algun element dissuasori de la velocitat perquè els vehicles no puguin córrer.

També et pot interessar

Comentaris