ERC exigeix que es revoquin els pactes de Junts i PSC a CCAP i Mancomunitat

Membres destacats d’ERC han demanat públicament que es trenquin els pactes de Junts i PSC
Judit Benages
11/07/2019 - 10:03h

Els representants republicans lamenten que “s’arraconi i s’aïlli” a ERC “tot i ser el partit que més ha crescut a l’Alt Penedès”

Destacats dirigents d’ERC a l’Alt Penedès han lamentat aquesta setmana públicament els pactes que han tancat Junts per Catalunya i PSC a la comarca, destacant sobretot els arribats al Consell Comarcal de l’Alt Penedès i a la Mancomunitat Penedès Garraf.

L’alcalde de Sant Quintí i president d’ERC a la comarca, Pol Pagès, considera que el que han fet Junts i PSC “és posar un mur entre nosaltres per repartir-se el poder sense tenir en compte el partit que més ha crescut. Ens han arraconat i aïllat”.

Segons Pagès “no és lògic” aquesta actitud i, per tant, demana que “es posin els comptadors a zero” i es revoquin els pactes que sembla que tiraran endavant al Consell Comarcal de l’Alt Penedès i a la Mancomunitat Penedès Garraf.

“Volem que comencin de nou les negociacions tenint en compte a ERC, que és un grup que sempre ha posat per davant els interessos de la població que els del partit i creiem que a la comarca tenim molts reptes que hem de solucionar”, ha afirmat Pagès al mateix temps que ha repetit: “exigim que es posi el comptador a zero i nosaltres estem predisposats a renegociar perquè abans el pacte entre convergents i socialistes es motivava perquè eren els dos partits grans, però ara ja no és així”.

PUBLICITAT

En ser preguntada per la posició d’ERC en un cas que Junts per Vilafranca i PSC trenquessin el pacte a la capital de l’Alt Penedès, la cap d’ERC Mònica Hill, explica que la posició del partit “serà exactament la mateixa que abans del pacte: voluntat d’aconseguir un govern 100% republicà. Però això està en mans de l’alcalde Pere Regull, no nostra”.

També et pot interessar

Comentaris