Protesta al jutjat per un desnonament immediat a Santa Oliva

10/07/2019 - 21:00h

Joan Josep Novell inicia una vaga de fam i no pensa deixar la finca familiar on viu amb la seva parella i dos menors

Un veí de Santa Oliva de 55 anys, Joan Josep Novell, va instaŀlar-se dijous passat davant dels Jutjats del Vendrell i aquest dimecres ha iniciat una una vaga de fam en protesta pel desnonament decretat pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 sobre ell mateix, la seva parella i dos fills menors d’edat d’aquesta.

Aquest desnonament s’hauria de fer efectiu el proper dia 21 de juliol. Novell va ser denunciat per un nebot, creu que pot arribar a ser desnonat sense motiu i reclama poder veure el jutge que va signar la sentència del cas. Entén que el magistrat va basar-se en mentides i que va resoldre el cas sense haver-se llegit diversos papers oficials i, a més, sense permetre a Novell que argumentés el seu posicionament durant el judici.

Pacte amb el pare
Joan Josep Novell ha explicat que era firaire sense domicili fix i que, de tant en tant, anava a l’horta dels seus pares, a tocar del barri de Sant Jordi de Santa Oliva. Un dia, el seu pare li va demanar que s’hi instaŀlés per evitar que hi anessin okupes i van pactar i signar un contracte de lloguer a preu simbòlic (50€ al mes) i per 35 anys. Aquest termini era la diferència d’edat entre pare i fill, a l’espera que un dia passés la finca als nets del propietari.

Amb tot, segons la versió de Novell, un dia el seu pare va posar el terreny a la venda i, tot i que va voler comprar-la mitjançant una hipoteca i ja tenia els papers del banc enllestits, el seu pare el va trucar per dir-li que el venia a una germana que ja li havia donat una paga i senyal. Joan Josep Novell va iniciar aleshores el procés de retracte amb un crèdit de la seva dona i el seu sogre i va dipositar els diners al jutjat. Tanmateix, “al gener de l’any passat, quan hi vivia amb la meva dona i dos fills, em van tallar l’aigua i la llum”, diu Novell.

És molt fort que es desnonin dos nens de 6 i 8 anys com a ‘ocupantes desconocidos’, segons diu la sentència”

Joan Josep Novell

En aquest punt, Joan Josep Novell es queixa que el jutge hagi jutjat dos menors d’edat tot i que, segons documentació presentada pel mateix Novell, va acreditar que els nens —de 6 i 8 anys— eren fills de la seva companya. “És molt fort que se’ls desnoni com a ‘ocupantes desconocidos’, segons diu la sentència”, lamenta i critica Novell.

“Com que el jutge entén que la finca és del fill de la meva germana i, per tant, net del meu pare, em fan fora”, explica amargament Joan Josep Novell, que també assegura que no pensen marxar ni ell, ni la dona ni els nens.

Explicar la veritat
Així les coses, el protagonista d’aquesta història, a qui es pot seguir al seu perfil a Facebook (Gat Frestec), va instaŀlar-se dijous amb una petita ombreŀla i una cadira davant dels Jutjats del Vendrell fins que el rebi el jutge del cas “i pugui explicar-li tota la veritat, i també perquè la meva història serveixi de precedent per a casos de desnonaments similars”.

“Als judicis no et deixen xerrar, només que responguis les preguntes sense argumentar”, continua. “Si el jutge m’ensenya una mentida meva, ho deixo tot i me’n vaig”, afegeix Novell, que explica com a detall sobre el seu cas que en la mateixa sentència s’apunta, d’una banda, que va ocupar la finca del seu pare fa 7 anys i, de l’altra, tot just 2 mesos abans de la denúncia interposada pel familiar que va comprar-la al seu pare.

Aquest va arribar a explicar al judici que la firma de l’esmentat contracte de lloguer no era seva i que no coneixia de res la parella de Novell. I l’home que pot ser desnonat a final de la setmana que ve conclou: “El meu contracte en cap moment va ser impugnat, cosa que esperàvem que fessin per poder fer un peritatge de les signatures”.

Com apuntàvem, Joan Josep Novell, que diu que té documentació que provaria que l’empresa Fincas Armengol estaria darrera del cas, va iniciar dimecres una vaga de fam. I cada dia pensa apuntar en una pancarta el seu pes, que va començar amb 81,8 quilos.

També et pot interessar

Comentaris