La capitalitat cultural deixa pòsit a Vilafranca incrementant el consum d’espectacles

10/07/2019 - 10:16h

L’ajuntament presenta la programació cultural de setembre a gener apuntant a l’augment de públic que hi va haver la passada temporada

L’Auditori Municipal va acollir ahir dimarts l’acte de presentació de la programació de setembre de 2019 al gener de 2020 del Teatre Cal Bolet i de l’Auditori amb una posada en escena estiuenca i amb música en directe. Més de 230 persones van voler conèixer de primera mà l’oferta de teatre, música i dansa per a la propera temporada als dos equipaments municipals.

La presentació va comptar amb la presència de l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i d’altres membres de l’equip de govern i del consistori. Pere Regull va obrir l’acte destacant la qualitat de la programació i les dades de la darrera temporada d’arts escèniques “que ens ha permès situar el Teatre Cal Bolet i l’Auditori Municipal a la Xarxa E3 del Sistema Públic d’equipaments escènics i musicals de Catalunya, al costat de ciutats amb més població que Vilafranca com ara Vic, Manresa, Mataró o Granollers”.

L’alcalde va detallar que un total de 24.891 espectadors van gaudir la passada temporada de les programacions de Cal Bolet i l’Auditori (adults, familiars i escolars), dels quals 8.400 van assistir als espectacles per a adults amb un augment del 13.7% respecte a l’anterior període. Continua pujant també el percentatge d’ocupació a cada espectacle i arriba ja al 73’4 % i amb una mitjana de 200 persones (un 25% més que la temporada passada).

També s’ha incrementat el nombre d’Amics de Cal Bolet i l’Auditori arribant a les 4.100 persones i un 43% el nombre de persones beneficiàries del programa Apropa Cultura per tal que persones en risc d’exclusió social puguin gaudir dels espectacles. “Estem contents perquè aquestes dades refermen que Vilafranca dóna importància a la cultura i n’hi continuarem donant en el futur”, va afirmar Regull.

L’actor Dafnis Balduz, conegut pel seu paper a la sèrie Ventdelplà, va ser el mestre de cerimònies i va anar desgranant totes les noves propostes de la nova temporada.

Disset propostes per a tot tipus de públics i de diferents gèneres conformen la nova programació: 7 de teatre, 9 de música i 1 obra multidisciplinar. La temporada comptarà amb espectacles i concerts avalats per la seva qualitat i protagonitzats per grans noms de l’escena del país, però també s’aposta per les produccions locals on intervenen actors i músics del Penedès.

La programació

En teatre hi haurà grans produccions com Això ja ho he viscut, de J.B Priestley de la Perla 29,que compta amb la direcció de Sergi Belbel i amb un repartiment de luxe; Rhümia una obra de la companyia Rhum & Cia que continua l’estela de Rhum amb la voluntat de fer-nos riure i despertar emocions alegres i absurdes; i Lapònia, la comèdia ideal quan s’apropen les dates nadalenques, amb la interpretació de Meritxell Calvo, Roger Coma, Meritxell Huertas i Manel Sans.

Les propostes de petit format del divendres al vespre són variades i atractives. Arrencaran amb Les coses excepcionals, de Pau Roca, un espectacle amb segell de Sixto Paz i El Terrat de Produccions que parla sobre les coses de la vida que valen la pena; Arma de Construcción Masiva, una reflexió sobre l’educació de la jove companyia José y sus Hermanas; i Els dies mentits i Estat Decepció, de laFlyhard Produccions.

L’espectacle multidisciplinar Not a moment too son (En el moment precís) de la companya Thorus Arts està dirigit pel vilafranquí Ferran Carvajal i ésuna mirada íntima envers els darrers dies del ballarí Merce Cunningham.

El tret de sortida a la programació de música serà per l’espectacle Papà Mozart amb Joan Pera, Roger Pera i l’Orquestra Simfònica del Vallès,  un espectacle basat en els músics Leopold Mozart i Wolfgang Amadeus Mozart.

La guardonada amb el Premi Nacional de cultura2019 Clara Peya  hi serà amb la seva energia i sentiment en estat pur amb el seu projecte Estómac. TambéMariola Membrives pujarà als escenaris per interpretar Lorca, considerat un dels discos de l’any per la crítica i la premsa especialitzada.

Claudio Monteverdi serà present en la versió escenificada que interpretaran Vox Harmonica, una passejada sonora per les quatre dècades més madures de qui va revolucionar la música del seu temps; la música de cinema amb Salvador Vidal i un quartet de corda format per músics de les darreres temporades de clàssica de l’Auditori oferiran un viatge a través dels grans clàssics de les grans bandes sonores. El concert forma part dels actes de celebració del 50è Aniversari del Cineclub Vilafranca

El treball més personal de la jove saxofonista Eva Fernández, la guitarra de Pau Figueres amb la seva banda i el nou treballde  Xarim Aresté seran també els protagonistes de la programació musical de l’Auditori.

Tancarà la temporada musical Praxinoscopi de Criatures, música de la terra amb la companyia de col·laboracions molt especials.

Venda d’entrades i abonaments

Els dies 10, 11 i 12 de juliol, de 18h a 20h, i a Cal Bolet s’obrirà la venda d’entrades a taquilla exclusiva per a les persones titulars del Carnet d’Amic. A partir del dia 18 de juliol estarà oberta a tothom la venda a través de la taquilla.

La venda per Internet d’entrades i d’abonaments serà per a tothom a partir del 13 de juliol.

Una de les novetats és que les entrades adquirides per Internet no cal imprimir-les, podem llegir el codi de barres directament del mòbil.

Tota la programació i informació i novetats d’aquesta temporada es pot trobar a la web http://espectacles.vilafranca.cat

També et pot interessar

Comentaris