La pobresa es cronifica a l’Alt Penedès

10/07/2019 - 09:50h

La Creu Roja de l’Alt Penedès destaca que l’any 2018 van atendre menys persones però des d’àmbits diferents

La Creu Roja de l’Alt Penedès ha tancat aquest mes la seva memòria d’activitats de la comarca amb l’objectiu de rendir comptes i on es destaca la cronificació de la pobresa a la comarca.

Des de l’entitat, Sílvia Mendez explica que al 2018 van atendre a 2.598 persones, menys que els altres anys, però que el nombre d’intervencions, 27.320, gairebé no ha baixat perquè les persones que els demanen suport es troben en una situació més vulnerable i, per tant, els atenen des de més àmbits i programes d’actuació.

Així, és habitual que atenguin a una família sencera, des d’ajudar al pare o mare a buscar feina o a aprendre el català fins als fills amb beques menjador o material escolar, entre altres.

Des de l’entitat apunten que mantenen el nombre de persones voluntàries (308) i de socis i sòcies (3.491), xifra que valoren molt positivament perquè creuen que això vol dir que l’Alt Penedès és una comarca compromesa i fidel.

Pel que fa als reptes per enguany, des de la Creu Roja es marquen seguir treballant contra la cronificació de la pobresa i estar més al costat que mai del col·lectiu de gent gran, incidint sobretot en la problemàtica de la soledat.

Des de Creu Roja a l’Alt Penedès apostaran, a més, pels projectes de salut, incidint en la prevenció i promoció d’estils de vida saludables i es marquen el repte de treballar per la sostenibilitat i la cura del medi ambient, tant a nivell intern d’entitat com a fomentar uns hàbits més sostenibles.

Creu Roja Alt Penedès

Creu Roja Alt Penedès és present a la comarca des de fa més de 110 anys i dona servei a 26 municipis, 100.000 habitants. Treballa en projectes de diferents àmbits: pobresa, gent gran, infància, salut, dones, ocupació, socors i emergències, cooperació internacional, drets humans, persones migrades i refugiades. Hi col·laboren al voltant de 325 persones voluntàries i al voltant de 3.500 socis i sòcies. A més, tenen signats una vintena de convenis i hem establert relacions estables amb empreses i entitats de la comarca amb qui treballem en xarxa.

L’oficina comarcal està a Vilafranca del Penedès i tenim punts d’actuació a: Sant Sadurní d’Anoia, Gelida i Sant Pere de Riudebitlles.

També et pot interessar

Comentaris