Homenatge de la FEP a Ricard Viñals Ricarte pels 18 anys a l’organisme

Familiars de Ricard Viñals Ricarte, amb el president de la FEP, Carmelo Paniagua, a l’homenatge del vilafranquí mort el 27 de juny. Foto: Luis Velasco (FEP).
09/07/2019 - 18:05h

Es va guardar un minut de silenci a l’Espanya-França dels WRG Barcelona 2019 i la Federació Espanyola de Patinatge va lliurar uns records a la família del vilafranquí

La Federació Espanyola de Patinatge (FEP) va homenatjar dissabte, en el partit inaugural d’Espanya als World Roller Games (WRG) Barcelona 2019 que se celebren a la subseu del pavelló Isaac Gálvez de Vilanova i la Geltrú, el vilafranquí Ricard Viñals Ricarte, qui va estar vinculat durant 18 anys a la FEP i que va morir el passat 27 de juny a l’edat de 79 anys.

Apassionat de l’esport de l’hoquei patins i que el va portar a cofundar l’any 1970 el CP Vilafranca, que va arribar a presidir i entrenar durant alguns anys, a més de ser també cofundador del Torneig L’Enxaneta d’hoquei base creat el 1982 pel CP Sant Ramon; Viñals va destacar també per la seva feina a la FEP.

Així, per exemple, va ser membre del Comitè Nacional de l’hoquei patins espanyol i també del Comitè d’Àrbitres, si bé és recordada principalment la seva tasca durant una dècada com a delegat de la selecció espanyola d’hoquei. Amb el combinat espanyol va viure de prop l’època més exitosa de qualsevol selecció de qualsevol esport arreu del món, atès que va estar 61 partits sense perdre cap partit. Això es va traduir en la fita de 5 títols de campionats d’Europa i 5 mundials consecutius.

La FEP va voler homenatjar Ricard Viñals en el primer partit que Espanya va disputar dissabte en el mundial inclòs en la segona edició dels WRG i que, després dels primers disputats fa dos anys a la Xina, ara se celebren a Barcelona. Espanya va guanyar França per 3 gols a 1, però abans del partit es va fer l’homenatge.

Aquest va consistir en un minut de silenci en memoria de Viñals, mentre la fotografia que el 3d8 va publicar arran del seu obituari presidia la pantalla gegant del pavelló vilanoví; i el lliurament d’uns records a la familia.

Així, la vídua de Ricard Viñals, Rosa Maria Torres, i la seva germana, Maria, van rebre sengles rams de flors de mans del capità de la selecció espanyola, Pau Bargalló, i del fins la temporada passada jugador del Barça i també del combinat estatal al qual va estar vinculat Viñals, Marc Gual. A més, el president de la FEP, Carmelo Paniagua, va lliurar a la família Viñals-Torres una samarreta d’Espanya d’hoquei patins emmarcada.

Els familiars de Ricard Viñals presents a l’acte van poder assistir a l’enfrontament Espanya-França asseguts a la llotja del pavelló Isaac Gálvez, juntament amb Carmelo Paniagua i d’altres membres de la FEP.

També et pot interessar

Comentaris