Festa major inclusiva, oberta, diversa i lliure d’agressions sexuals

Els Administradors de Santa Anna 2019 amb l’alcalde i el regidor de Festes del Vendrell
Avatar
09/07/2019 - 14:14h

Els Administradors de Santa Anna 2019 presenten les novetats de l’FM del Vendrell

Els Administradors de Santa Anna 2019 han donat a conèixer les principals novetats de la festa major del Vendrell. Aquest divendres, a les 19h, s’inaugurarà la Botiga de Santa Anna, com és habitual a la Sala La Fusteria del carrer Major i on es podrà trobar tota mena de marxandatge de la festa vendrellenca de final de juliol.

La Botiga de Santa Anna romandrà oberta fins al dia 28, de dilluns a dissabtes de 18 a 20.30h, i inclourà una photocall amb la imatge del cartell de la festa major d’enguany -obra de l’artista Alejandro Toro- i es farà un sorteig vinculat a iniciatives a les xarxes socials. El lema de la festa major del Vendrell del 2019 és ‘Vendrellencament’.


Festa major oberta, participativa i tolerant
La roda de premsa de presentació de les principals novetats també va comptar amb l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i el regidor de Festes, Christian Soriano, que van agrair d’entrada la feina feta pels sis administradors d’aquest any: Cristina Aymerich, Maria Benedicto, David Merino, Encarni Rodríguez, Edgar Toldrà i Valentí Usón.

De la seva banda, l’alcalde vendrellenc va expressar el seu desig que la festa major sigui una festa “oberta, participativa i tolerant, que es visqui amb els cinc sentits. Vendrellencament”. En concret, Kenneth Martínez va assenyalar tres aspectes clau en la festa major: “Que incorpori diverses activitats inclusives per a grans i joves amb discapacitats físiques i psíquiques; que sigui lliure d’agressions sexuals i LGTBIfòbiques ni de qualsevol tipus i que sigui una festa plural i diversa”.


Pel que fa a les novetats que han volgut destacar els Administradors de Santa Anna 2019, s’hi troben les cercaviles infantils dels dies 25 i 27 de juliol. Enguany s’incorpora al programa la nova Cercavila de Foc infantil que se suma a la del seguici popular, i es potencia la Cercavila infantil del 27 de juliol fent una rèplica a la ja tradicional del 26 de juliol. D’altra banda, el castell de focs que s’encendrà a la zona del Botafoc es transforma en un piromusical.

Els Administradors de Santa Anna també han fet èmfasi en el marxandatge creat per viure més intensament la festa major d’enguany, com ara un llibre per pintar -il·lustrat per Jordi Pellicer-, el conte ‘La Festa Major amb els 5 sentits’, obra d’Anna Ibarz i del mateix il·lustrador; el cava de la festa Major a càrrec de Jané Ventura o l’element que simbolitzarà enguany l’apadrinament de la festa.

En aquest cas serà un punt de llibre, una minicarretilla i una bengala que duen una etiqueta on es podrà escriure el nom i després dipositar-la en una urna. Tots aquests noms formaran part del pergamí del Gegant Salvador de Santa Anna 2019.

Tot aquest marxandatge ja es podrà adquirir aquest divendres a la Botiga de Santa Anna, i també es presentarà una aplicació per a mòbil i la pàgina web específica de la Festa Major del Vendrell, que inclourà informació de les 44 festes majors anteriors i informació de tots els grups de la cercavila de cultura popular i de la cercavila de foc, entre altres elements de la cultura popular vendrellenca.

PUBLICITAT

Racons musicals
Un altre de les novetats previstes per la festa major de Santa Anna d’enguany serà la creació de diversos racons de música repartits per diferents zones del municipi del Vendrell. Així, per exemple, hi haurà el racó de la fusió exòtica, el racó de la salsa, el racó del swing, el racó de versions o el racó rumbero.

I també en clau musical, els Administradors de Santa Anna 2019 s’han referit a les nits de festa major. Així, el dia 25 de juliol actuaran els grups Di-versiones, Banda Neón i el Dj Ferry Lip; el dia 26 de juliol, Dr.Prats, Banda Biruji i el Dj Daniel Manyé; i el dia 27, La Traca, Green Valley i Dj Lo Puto Cat.

Per últim, el dia 28, Dia del Gos, serà el torn del concert ‘remember’ amb l’actuació dels grups Porland’s, Baeturia i La Vanda i del Dj John’s Lemon’s.

I per descentralitzar la Festa Major del Vendrell 2019 i estendre-la a altres zones del nucli històric de la capital del Baix Penedès, enguany es repartiran dues nits d’orquestres a la Rambla del centre i una nit d’orquestra i una altra d’havaneres a la Rambla Josep Cañas, al barri del Tancat.

Finalment, com ja és tradicional, Santa Anna 2019 també farà especial èmfasi en els espectacles familiars amb diversos espectacles. Un dels més destacats serà l’anomenat ‘Bassal rock’, de la companyia “Ambauka, el divendres 26 de juliol.

També et pot interessar

Comentaris