Una ovella negra, eix d’una campanya de la Jove per buscar nous castellers

Judit Benages
09/07/2019 - 10:47h

La Colla Jove de Vilafranca enceta tot un seguit d’accions amb el lema ‘Atreveix-te! Fes el Pas!’ per aconseguir una trentena de castellers nous

La Colla Jove de Vilafranca ha posat en marxa la campanya ‘Atreveix-te! Fes el Pas!’ amb l’objectiu de, com a mínim, incorporar a la colla uns 25 o 30 castellers per poder tirar endavant els seus objectius, que seria poder fer castells de 7 per la festa major de Vilafranca i, si pot ser, fins i tot una setmana abans per la festa major de Gelida.

El president de la Jove, Manel Trias, explica que el disseny de la campanya l’ha fet Tona Casas i la imatge central és una ovella negra ja que, en certa manera, és com se senten a Vilafranca. “Volem riure’ns de nosaltres mateixos i, al mateix temps, creiem que l’ovella és un animal proper i el fet de ser negra pot representar l’alternativa”.

En aquest sentit, Trias ha apuntat que des de la Colla Jove de Vilafranca sempre s’ha cregut que Vilafranca pot tenir tres colles castelleres sense cap problema ja que això significa “diversitat” i, de fet, creuen que a la Jove de Vilafranca molta gent pot trobar “l’oportunitat de pujar, cosa que en les altres colles segurament no podria fer. Tots fem castells i cada colla té les seves particularitats”.

Per la campanya han preparat tot un seguit d’activitats que inclouen -entre moltes altres- des de tallers, diades itinerants, activitats per la canalla i destaquen, pel dia 22 d’agost a Vinseum, una tertúlia titulada ‘1,2,3…quantes?’. Durant la campanya tothom qui vulgui podrà comprar tot tipus de marxandatge de la colla.

Per la seva banda, el cap de colla de la Jove, Bernat Costa, ha deixat clar que tenen intenció d’actuar per festa major perquè es veuen més que preparats i, a més, fa unes setmanes a Tortosa van complir la condició de fer tres castells de 6 en una mateixa actuació. Costa, però, voldria estrenar els castells de 7 a Gelida una setmana abans de la festa major de Vilafranca i reservar-se “alguna sorpresa” per la ‘més típica’.

PUBLICITAT

“Volem ser la Jove de Vilafranca que érem al principi, que fèiem castells de 7”, diu el cap de colla al mateix temps que ha explicat que durant el mes de juliol faran els assaigs pels barris i a l’agost els dimecres assajaran a l’Escorxador i els divendres a la plaça Constitució.

També et pot interessar

Comentaris