Els Monjos aprova el cartipàs i apuja el sou de govern i oposició

Judit Benages
04/07/2019 - 16:24h

L’alcaldessa cobrarà 40.071 euros bruts anuals, xifra que des d’ERC denuncien que és “10.000 euros més del que pertocaria”

El primer ple de la nova legislatura a Santa Margarida i els Monjos va servir per aprovar el cartipàs municipal que regirà els pròxims quatre anys i es va donar compte de la proposta d’organització de l’Ajuntament sortit de les darreres eleccions.

L’Ajuntament va aprovar amb els vots del grup socialista el règim retributiu i de dedicació dels càrrecs electes. L’alcaldessa, Imma Ferret, percebrà 40.071,46€ bruts anuals, mentre que les dues úniques regidores amb dedicació exclusiva, Esther Marmaneu i Filo Martínez, 30.642,88€. La resta de regidors, tant de l’equip de govern com de l’oposició, obtindran 391,82€ per assistència a plens i 253,70€ per assistència a les comissions informatives, els que en formin part.

Els membres de la Junta de Govern Local percebran 233,64€ per assistència. Cal afegir que els diferents grups municipals tindran una dotació econòmica de 34,48€ mensuals per cada regidor electe i 103,42€ mensuals per cada grup polític. La despesa total en el capítol de retribucions és menor que en la legislatura anterior.

PUBLICITAT

En aquest sentit, des del govern es va assenyalar que l’augment és proporcional al que han experimentat els treballadors de l’administració local i la proposta es considera “ajustada a la realitat”, mentre que des de l’oposició es va reclamar un estudi comparatiu amb la taula retributiva d’altres municipis amb nombre d’habitants i realitat econòmica similars.
D’altra banda, aquesta legislatura, l’equip de govern incorporarà una persona de coordinació de les àrees de gestió i serveis a les persones, un càrrec de confiança encarregat de “lligar la part política amb la tècnica i l’assessorament d’alcaldia i les regidories”.

Mentre que el grup socialista va defensar la necessitat de la creació d’aquesta figura, l’oposició va mostrar la seva disconformitat amb una mesura que veu del tot innecessària i desmesurada.

Cal destacar que des d’ERC s’ha enviat una carta on denuncien que l’alcaldessa “s’hagi adjudicat un sou que és el màxim permès a una localitat de 10.00 habitants”. El partit diu que, pel número d’habitants del municipi i per la dedicació de l’alcaldessa, el sou que li pertocaria és de 10.005 euros menys.

També et pot interessar

Comentaris