Editada la guia d’espectacles al Vendrell per a tot l’estiu

Presentació de la guia ‘Temporada d’Estiu’ del Vendrell.
Avatar
04/07/2019 - 13:49h

El ‘Temporada’ inclou la programació dels diversos festivals a la capital del Baix Penedès

La guia d’espectacles culturals del Vendrell, el “Temporada d’estiu”, ja és al carrer. L’Ajuntament del Vendrell ha donat a conèixer tota l’oferta musical que omplirà d’activitat els mesos de juliol i agost la capital del Baix Penedès.

Al Temporada d’estiu s’hi pot trobar, per exemple, la programació del 39è Festival Internacional de Música Pau Casals, del 31è Festival de Música Tradicional Música a la Vila i dels concerts que es programen a l’agost a l’Auditori Pau Casals. La publicació també conté referències dels concerts del Festival Jove “Música als Jardins” organitzats per la Fundació Pau Casals, de les ballades del mes d’agost organitzades per la Regidoria de Cultura i Festes, de les activitats d’estiu del Museu Àngel Guimerà  i de les mostres previstes a la Sala d’exposicions Portal del Pardo; a la Sala d’exposicions La Fusteria i al Museu Deu.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha destacat el doble objectiu que es persegueix amb aquesta potent oferta cultural: “D’una banda, continuar mantenint la qualitat de les propostes i consolidar-les com un element de projecció internacional del Vendrell, i de l’altra, fer que serveixi com un element de cohesió social”.

La programació del 39è Festival Internacional de Música Pau Casals ja es va donar a conèixer fa unes setmanes i es pot consultar en altres apartats d’aquest mateix web.

31è Música a la Vila

D’altra banda, com ja és habitual, els dimecres d’agost, a les 10 de la nit, la plaça del Tívoli del Vendrell tornarà a acollir el Festival de música tradicional  “Música la Vila”, concerts tots ells gratuïts i que compten sempre amb una gran acceptació de públic.

El festival arriba a la 31a edició i arrencarà el dimecres 7 d’agost amb un doble concert. A les 19h, es farà un concert familiar itinerant del grup “Xarop de canya” que, sota el títol “Camells”, oferirà un espectacle temàtic inspirat en diferents cultures de les zones geogràfiques on s’hi pot trobar una forta presència de camells.  El mateix 7 d’agost, però a les 22h, el Música a la Vila continuarà amb la cantant i guitarrista Alidé Sans, habitual en l’escena musical occitana.

Ja el dimecres 14 d’agost serà el torn del grup de música tradicional “Korrontzi” (País Basc, 2004), que oferirà un concert on els sons ancestrals i tradicionals de la música folk del País Basc un aspecte contemporani.

El 31è Música a la Vila continuarà el 21 d’agost amb la cantautora Clàudia Cabero, que presentarà Melic, seu el primer àlbum. Cabero va ser la guanyadora del XI Concurs Sons de la Mediterrània del 2018. Aquest debut discogràfic és una fotografia sonora de cinc cançons escrites i arranjades per la cantant en català i en portuguès.

L’últim concert del Festival serà el del grup de polifonia Tornaveus, el 28 d’agost. Tornaveus és un grup de polifonia tradicional catalana format per investigadors de músiques de tradició oral, que han treballat arreu dels territoris de parla catalana. Des dʼun cant de taverna al Stabat Mater de Setmana Santa, passant per cançons de treball, de bressol, de tambor, nadales, cançons salpebrades i cantarelles infantils el públic s’endinsarà en un ambient sonor creat exclusivament a partir de les veus.

PUBLICITAT

Concerts d’agost a l’Auditori Pau Casals

I amb la voluntat d’arribar a un públic més ampli, el Temporada també recull un conjunt de concerts programats a l’Auditori Pau Casals, d’estil més eclèctic.

Aquests concerts tindran lloc els dissabtes a la tarda, a les 20.30h. El primer, el del 3 d’agost, estarà protagonitzat pel pianista Juan Carlos Rodríguez, considerat un dels músics més brillants de la seva generació. El segon concert tindrà lloc el dissabte 17 d’agost i anirà a càrrec de l’Aupa Travelling, un quartet de corda clàssic que parteix del folklore i la música d’arrel per convertir la tradició en temes urbans adaptats a la seva pròpia sonoritat. L’últim concert està programat pel 24 d’agost i el protagonitzarà Pavvla, considerada com una de les artistes emergents i amb més projecció de casa nostra. Després de posicionar-se com una de les noves i més importants propostes indie de l’actualitat amb el seu disc de debut «Creatures» (2016), ara presenta «Secretly hoping you catch me looking» (2018), un segon àlbum en el qual deixa de banda la nostàlgia i la ingenuïtat, per agafar la bandera de la provocació i una actitud molt més gamberra.

També et pot interessar

Comentaris