Una escultura homenatja la pedra seca a la Bisbal

03/07/2019 - 12:54h

L’obra de Marta Pruna té una extensió de 15 metres i vol reivindicar el paisatge vitivinícola del Penedès

Dijous es va inaugurar l’obra Deriva amor-fa de Marta Pruna, una peça escultòrica realitzada al marge d’entrada al Camí Ral de la Bisbal, dins la finca de Mas Llagostera, en la qual destaquen les cares esculpides. 

L’obra de Pruna —en què destaca un mirall que hi ha al mig— té una extensió de 15 metres i està treballada sobre pedra seca. Pruna desvela que el mirall és un engany, “perquè en realitat no ens hi podem veure. Per veure’ns, hem de tancar els ulls i sentir-nos com al camí dels set sentits”.

L’artista ha desxifrat el títol de l’obra. El primer mot, deriva, s’ha usat “perquè ens movem en una fusta al mig del mar, i no tot es pot controlar”. El segon, amor-fa, “perquè les formes són canviants; vibrem, i només amb amor es pot fer la vida”.

En la mateixa inauguració, celebrada a l’allotjament bisbalenc Mas Llagostera, es va dur a terme una visita de Mas Llagostera i un tast de vins i caves, el qual va ser dirigit per Gerard Jané, del celler penedesenc Jané Ventura.

L’obra es va inaugurar en el marc del VII Congrés d’Art, paisatge vitivinícola i enoturisme. Cal destacar que el que es busca a través d’aquests congressos és ressaltar el paisatge vitivinícola de la zona.

També et pot interessar

Comentaris