El “Liceu a la fresca” arriba aquest vespre a 5 municipis del Penedès

28/06/2019 - 11:22h

L’òpera “Tosca” de Puccini serà l’obra que es retransmetrà en directe des del Gran Teatre del Liceu

Avui, a les 10 del vespre, tindrà lloc a 5 municipis penedesencs, la retransmissió en directe des del Gran Teatre del Liceu de l’òpera Tosca, de Puccini. Una de les òperes més cèlebres i representades del repertori italià. A Vilafranca es farà a l’espai exterior del costat de l’Auditori municipal en un acte gratuït però amb aforament limitat; a Sant Sadurní serà a la pista del Centre; a Castellví de la Marca serà a la plaça de l’Amistat de les Cases Noves de Cal Marques. Al Baix Penedès, a Sant Jaume dels Domenys l’audició es farà a la pista de l’escola Els Quatre Vents i a la plaça Pau Casals de la Bisbal del Penedès.

El Liceu a la fresca és un projecte amb un fort component divulgatiu, de desmitificació de conceptes associats al gènere amb accés a títols atractius i accessibles, per fer gaudir a tothom amb i de la immensitat de l’òpera, assistint d’una manera única, propera i informal a una funció al Liceu: El Liceu de Tots.

El projecte es va iniciar el 2007 amb Òpera a la Platja, que consistia en la retransmissió, a través d’una pantalla gegant i en fals directe, de l’òpera que s’estava representant en el propi Teatre.

Durant la temporada 2014-2015 aquest projecte es va fer realitat de nou, gràcies a la col·laboració de Televisió de Catalunya, i es va retransmetre La Traviata. En aquesta iniciativa es van afegir uns quants municipis que, a través de pantalles situades a les seves places i carrers, van fer arribar l’òpera a les seves poblacions. Des de llavors la idea s’ha anat repetint i aquesta temporada, per primera vegada, l’Auditori de Vilafranca se suma al projecte operístic Liceu a la fresca, per fer gaudir de l’òpera a cada cop més públic.

També et pot interessar

Comentaris