Els veïns de Torrelles de Foix es decanten per un centre de dia o residència per a la gent gran

El regidor Joan Navarro i la treballadora municipal, Montse Artigas, abans de l’inici del procés del recompte de vots
Avatar
25/06/2019 - 13:18h

138 ciutadans van participar a la consulta per conèixer el destí del solar situat al costat de l’Ajuntament

Dissabte va finalitzar el termini de votació de la consulta ciutadana, després del procés de participació que ha impulsat a les darreres setmanes l’Ajuntament de Torrelles de Foix per tal que els veïns i veïnes del municipi decidissin quin projecte voldrien pel solar i l’estructura que des de fa uns anys es troba a una parcel.la situada al costat de l’edifici de l’Ajuntament.
La consulta ha tingut una participació amb un total de 138 vots vàlids, que suposa gairebé el 7% del cens per aquest procés, en un procés en què es van recollir en les fases prèvies més d’una vintena de propostes d’ús per al solar i unes sessions de dinamització per avaluar i seleccionar els millors projectes que van comptar amb la participació d’unes 30 persones.

La cessió o venda del terreny per ubicar-hi un centre de dia o residència per a la gent gran ha estat l’opció preferida per la ciutadania, amb 46 vots, només un més que la construcció del centre polivalent, que en va obtenir 45. El centre mèdic va ser la tercera opció més votada, amb 39, i l’enderroc de l’estructura per destinar el solar a espai públic va aconseguir 8 vots. L’Ajuntament de Torrelles de Foix es va comprometre a treballar per la proposta escollida per la ciutadania i cercar el suport i els ajuts necessaris de les altres administracions i el sector privat.

PUBLICITAT

Al llarg de tota la setmana, les persones empadronades al municipi majors de 16 anys van poder participar dipositant la butlleta de participació a l’urna instal.lada a les oficines municipals, o també van poder votar a través de l’aplicació mòbil municipal Comunicat-i.
El govern de Torrelles de Foix valora positivament aquesta primera experiència formal de participació ciutadana al municipi i obre la porta a impulsar nous processos en el proper mandat.

També et pot interessar

Comentaris