Son(s) del Penedès

Vint-i-dos grups musicals en actiu del Penedès responen un qüestionari del 3d8 amb motiu del Dia de la Música.
21/06/2019 - 00:30h

Amb motiu del dia de la música, fem un repàs dels grups del Penedès en actiu més destacats. Els artistes han confessat les 3 cançons que els defineixen i n’hem publicat la llista al web i al Spotify del 3d8

Cada 21 de juny, amb l’inici de l’estiu, arriba el Dia de la Música. Una jornada on es reivindica el paper de la música a la nostra vida.

Per celebrar-ho, hem contactat amb grups i cantants penedesencs per parlar, bàsicament, de música. També ens han confessat qui els ha inspirat a seguir treballant i s’han mullat amb les seves 3 cançons imprescindibles. Totes elles les hem recollit a la llista d’Spotify “Son(s) del Penedès” disponible a l’usuari d’El 3 de vuit.

A la llista trobem des de la rumba de Derrumband, el rock dur de Güru, el hip-hop de Cala Bera, la fusió d’Et-Co o les cançons d’autor d’Anna Roig o Cesk Freixas. Una explosió d’estils que evidencia com al Penedès hi ha lloc per a tots els gustos, i també totes les edats.

Joventut vs. experiència
Trajectòries dilatades com la de Marina Rossell, que porta dalt dels escenaris des del 1974 o els incombustibles Lax’N Busto, que des de l’any 86 ens regalen autèntics himnes (Llença’t, La meva terra és el mar); contrasten amb grups de recent creació que tenen entre mans el seu primer disc, com Dalman o Cala Bera.

I entremig, trobem propostes que ja acumulen més d’una dècada dalt de l’escenari i s’han guanyat un nom en l’escena catalana (Buhos, Cesk Freixas o Anna Roig) i d’altres que, tot i portar menys temps, ja s’han guanyat la complicitat de crítica i espectadors. Com les germanes Escarteen Sisters o el grup Pares.

Descobreix els grups en actiu del Penedès.

També et pot interessar

Comentaris