Ramon Arnabat, nou membre de la junta de govern del Memorial Democràtic

19/06/2019 - 16:14h

L’òrgan directiu depèn del Parlament de Catalunya i el formen tretze membres

El penedesenc Ramon Arnabat ha estat nomenat membre de la junta de govern del Memorial Democràtic, una institució que depèn del Parlament de Catalunya i del Govern de la Generalitat. En aquest òrgan de direcció hi formen part un representant de cada grup parlamentari i, Catalunya en Comú Podem, ha proposat el penedesenc Ramon Arnabat com al seu representant a la junta de govern.

La tasca de la junta de govern és fonamentalment planificar l’actuació del Memorial Democràtic al llarg de l’any, confeccionar uns pressupostos i gestionar-los. La mateixa direcció del Memorial s’encarregarà d’executar les decisions. Tot gira al voltant de temes de la Memòria Democràtica. El Memorial Democràtic es va crear l’any 2007 i Arnabat ja hi havia participat com a representant del Centres d’Estudis Catalans i de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP) en un consell de participació a semblança d’un consell assessor. Ara en formarà part de la junta de govern que està formada per 3 membres assignats pel Govern, 6 membres representant als sis grups parlamentaris, i dels directors del Museu d’història, el de l’Arxiu Nacional i el Director del Memorial Democràtic i de l’Institut Català de la Dona, en total 13 membres.

“La voluntat de Catalunya en Comú Podem i meva respecte del Memorial Democràtic és assolir un pressupost digne que li permeti desenvolupar les seves activitats en estreta col·laboració amb les Universitats, les entitats memorialístiques i els centres d’estudis locals i comarcals, de manera que pugui estendre la seva acció arreu de Catalunya”, ha explicat al 3d8, Arnabat. Tot plegat hi ha una estreta relació amb el projecte que des de l’IEP es du a terme des del 2006 anomenat “Tots els noms” on Arnabat és un expert pel que fa als temes de la Memòria Democràtica.

També et pot interessar

Comentaris