La llibreria l’Odissea celebra 25 anys amb un projecte audiovisual

19/06/2019 - 15:24h

El productor Pep Puig ha creat 10 capítols televisius que giren al voltant del llibre ““El Brot. 25 passejades literàries breus”

La llibreria vilafranquina del carrer de la Font, l’Odissea, celebra enguany el 25è aniversari i, entre altres actes, ho farà amb l’edició no venal d’un llibre del qual n’ha editat 400 exemplars i que es presentarà el pròxim 21 de juliol al Claustre de Sant Francesc. Però, a banda d’aquest llibre, des de la llibreria s’ha encarregat a la productora del vilafranquí Pep Puig un audiovisual arran del contingut del llibre titulat “El Brot, 25 passejades literàries breus”. Un treball que s’ha dividit en 10 capítols, d’uns quinze minuts de durada cadascun, que s’emetran a partir d’aquest dissabte (17.15 h i en repetició cada quatre hores fins l’endemà) per Penedès TV, on diferents lectors es converteixen en protagonistes a través de la lectura dels 24 relats breus que formen el llibre.

Lectors, escriptors o llibreters han fet una selecció de relats molt diversa però que giren al voltant de la lectura del mateix relat a través d’una passejada literària des d’espais naturals fins a espais urbans. També hi participen cinc il·lustradors que han creat els dibuixos per cada capítol del llibre i que són Núria Tomàs Mayolas, Anna Mongay, Iraida Llucià, Jordi Gibert i Ricard Aranda. La sèrie televisiva també comptarà amb una banda sonora que ha creat el músic Cristian Gómez Montenegro, membre dels Lax’n’Busto.

Autoria molt diversa

Dels textos escollits n’hi ha d’autoria molt diversa. Des d’autors clàssics i contemporanis fins a estrangers. Noms com Franz Kafka, Edgar Allan Poe, Júlio Cortázar, Mario Benedetti, Italo Calvino, Pere Calders, Quim Monzó, Montserrat Roig o Mercè Rodoreda. El relat 25è, que correspon al darrer capítol, s’ha lligat amb un treball anterior fet a la llibreria com va ser la lectura coral de diferents passatges de l’Odissea d’Homer.

Des de l’Odissea i durant aquest quart de segle s’han endegat diversos projectes, tots amb el denominador comú de promoure la lectura. De tots és conegut el premi El Lector de l’Odissea o d’altres iniciatives com el projecte d’Escola de Lletres o la producció d’altres audiovisuals.
Al projecte també hi han col·laborat l’Ajuntament de Vilafranca i el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, que en boca del seu conseller, Raimon Gusi, va destacar el foment de l’hàbit de la lectura i la clara voluntat d’aproximar-lo a la gent jove.

En representació de la llibreria, Carmel Carrillo, va explicar que aquest projecte coral ha comptat amb la participació de moltes persones i que l’objectiu principal és el de promoure la lectura, l’escriptura i l’amor per la literatura. Qui també ha col·laborat ha estat l’escola Arsenal de Vilafranca que, a través dels alumnes de segon curs de gràfica impresa, han dissenyat la coberta i tota la maquetació i composició de la tripa del llibre. De les quatre propostes finalistes s’ha escollit la que va presentar l’alumna Ariadna Moyano.

També et pot interessar

Comentaris