Albinyana estrena una cantata en homenatge a Joan Perucho

19/06/2019 - 11:45h

L’acte d’aquest dijous al matí es basarà en alguns llibres de l’escriptor

Aquest dijous, a les 10.30h, la Plaça Major d’Albinyana acollirà l’estrena de la cantata «Els somnis de la Pamela», un recorregut musical cantat basat en alguns llibres de Joan Perucho.

La cantata anirà a càrrec dels alumnes de l’escola local, que les darreres setmanes assagen per tal de tenir-ho tot a punt. Aquesta estrena es considera el punt de partida del centenari del naixement de Joan Perucho que s’esdevindrà l’any vinent.

La cantata ha estat composta i harmonitzada pel professor de música del centre, Manel Sañudo, que el passat dia de Sant Jordi va lliurar una còpia dels textos i partitures a Sofia Perucho, filla de l’insigne escriptor.

Manel Sañudo és diplomat en Educació Musical, de formació majorment autodidacta pel que fa a la música, però amb estudis al Taller de Músics de Barcelona i estades a la Civica Scuola di Jazz de Milà (Itàlia). Fa  18 anys que treballa com a mestre, bàsicament impartint Educació Artística.

Com a músic, Sañudo ha participat en projectes de molt diversa naturalesa, bé com a guitarrista, com a cantant o com a productor, i ha realitzat gires per Catalunya i Espanya amb diferents bandes de pop, folk i rock.

Joan Perucho va néixer el 1920. Poeta, novel·lista, crític d’art i articulista. Publicà poesia, prosa poètica, narració curta, novel·la, articles periodístics, crítica d’art, llibres de viatges i memòries. Va estiuejar i passar molts de caps de setmana a Cal Groc, una senyorial casa situada al carrer Major del poble. L’any 1995 es va decidir posar el nom de l’escriptor a l’escola del poble. Va morir el mes d’octubre del 2003.

També et pot interessar

Comentaris