Concert a Vilafranca amb el pianista i compositor Romayne Wheeler

17/06/2019 - 12:00h

Des del 1992 viu al nord de Mèxic i té una fundació que ajuda els indígenes tarahumares

Aquest proper dijous, 20 de juny, a les 20 h, i a l’Auditori Montserrat Junyent de Vilafranca hi actuarà en concert el pianista Romayne Wheeler. Concertista, compositor, pintor i poeta, va estudiar piano i composició durant onze anys a Viena i en va ser solista en diverses orquestres simfòniques austríaques. Des de 1992 viu al nord de Mèxic on té una fundació per ajudar els indígenes tarahumares, a l’estat de Chihuahua.

Aquesta és la sisena vegada que ve a Catalunya i la segona que actuarà al Penedès. Tots els concerts que realitza són a benefici de la seva fundació que es finança amb les donacions particulars i la venda de CD, una fundació que té com a objectiu cobrir les necessitats bàsiques d’una part de la zona tarahumara on viuen unes 450 famílies diversificades en una extensió de molts quilòmetres. Pel que fa al concert, es dividirà en dues parts, una primera amb obres del barroc i impressionisme amb autors com Mozart, Debussy, Liszt o Chopin. A la segona part es dedicarà a presentar composicions pròpies entre les quals destaca un personal Cant dels Ocells. Wheeler manté una relació molt estreta amb el sadurninenc Lluís Colell, persona que a principi dels vuitanta va quedar enamorat del paisatge de les Barrrancas del Cobre i els tarahumares i que s’encarrega de gestionar els concerts del pianista a Catalunya.

L’any 1992 el pianista va adquirir un piano de cua del teatro Degollado de Guadalajara (Mèxic). Conegut com el piano de Rubinstein, perquè era el que sempre volia tocar el pianista polonès, va ser transportat gairebé sense camí, en un viatge que és allargar fins a 28 hores, tota una odissea per arribar a Nido del Águila, on resideix Wheeler, a 2.000 metres d’altitud. Dijous, el concert s’alternarà amb l’explicació de tot el que envolta el poble dels tarahumares.

També et pot interessar

Comentaris