Kenneth Martínez, nou alcalde del Vendrell amb els vots de PSC, AVP-FIC i Cs

15/06/2019 - 15:30h

Som Poble-ERC i Podem El Vendrell han presentat el seu propi candidat en la constitució del nou consistori

El socialista Kenneth Martínez és des d’aquest dissabte, a les 12.37h, el nou alcalde del Vendrell, en substitució de l’històric dirigent també socialista Martí Carnicer, que ha assistit entre el públic al ple extraordinari de constitució del nou consistori vendrellenc.

Martínez ha estat proclamat alcalde per majoria absoluta, atès que ha rebut el vot dels 8 membres del PSC, partit guanyador de les eleccions municipals del 26 de maig; del regidor de l’Associació Veïnal Poblacions (AVP-FIC) dels barris de les platges, Sant Vicenç de Calders i les urbanitzacions del Vendrell amb qui va pactar fa uns dies la governabilitat el PSC, Seve M.Galván; i de les dues regidors de Ciutadans (Cs), Mariluz Ramírez i Mar Negro.

La votació, contràriament al que havia estat habitual fins ara, s’ha fet de manera oberta, anomenant cadascun dels nous membres de la corporació a qui votava i, per tant, sense vot secret en una urna.

Per la seva banda, el candidat de Som Poble-ERC, Marc Robert, també s’ha postulat per ser alcalde i ha rebut 7 vots (els 6 del seu partit i el de Pel Vendrell-Primàries); el tercer i darrer candidat a ser alcalde en aquest ple vendrellenc, Òscar Blasco (Podem), s’ha votat a si mateix; i els dos regidors de Junts pel Vendrell, Eva Serramià i Josep Mercadé, s’han abstingut.

Discurs d’investidura

En el seu discurs d’investidura, de 5 minuts de durada, el ja nou alcalde del Vendrell ha agraït el suport rebut dels electors a les eleccions i avui dels regidors i regidores que l’han votat durant el ple d’investidura, i ha definit les grans mestres del govern que presidirà.

Una de principal serà la lluita per combatre l’atur al Vendrell, endegar noves inversions “per garantir la cohesió social i equilibri territorial”, aprofitant que durant aquesta legislatura acabarà el Pla d’Ajust financer per reduir l’important deute de l’Ajuntament del Vendrell; i millorar els serveis i la qualitat de vida “per a tots els vendrellencs”.

Kenneth Martínez també ha parlat de treballar pel “dret a la convivència”, un creixement sostenible enmarcat en l’Agenda 2030 del medi ambient, la defensa d’una “igualtat ciutadana real” i de col·lectius com el LGTBI; i s’ha felicitat perquè al nou consistori no hi estigui representada l’extrema dreta. “Ara ens toca practicar la tolerància”, ha dit l’alcalde Martínez en el seu primer discurs. “Ens n’hem de sentir orgullosos”, ha afegit sobre la desaparició de PxC del plenari vendrellenc.

Ens hem de felicitar i sentir orgullosos perquè comença una nova etapa sense l’extrema dreta a l’Ajuntament. Ara ens toca practicar la tolerància.

Kenneth Martínez

Finalment, Kenneth Martínez ha volgut agrair la feina de tots els exregidors i exregidores de la darrera legislatura que “han deixat un Vendrell millor del que es van trobar”.

Referències als presos polítics

Durant el ple de constitució del nou consistori vendrellenc hi hagut diverses referències a l’existència de presos polítics i exiliats, i en aquest sentit, per exemple, la cap de llista de Cs, Mariluz Ramírez, ha demanat a la secretària municipal que tallés per “una qüestió d’ordre” el discurs del candidat de Pel Vendrell-Primàries i president de la mesa d’edat, Josep Maria Llasat, que ha fet una intervenció defensora de les lluites polítiques i socials de Catalunya al llarg dels anys i, sobretot, arran de tot el que envolta el ‘procés’ del país.

Ramírez no estava d’acord que la crítica de Llasat la fés en la seva intervenció com a president de la mesa d’edat, “que ha de vetllar per la neutralitat política del moment”, diu la regidora de Cs, i no en tant que membre de Pel Vendrell-Primàries. Tanmateix, Llasat ha pogut continuar i acabar tot el que volia explicar.

Val a dir també que el mateix Josep Maria Llasat ha aturat el ple només començar, uns 5 minuts, per demanar que es permetés l’accés lliure i sense acreditació ni identificació prèvia a “un mínim de sis persones” que volien entrar a la sala de plens. “Hi havia un temps que l’accés al ple era públic i vull recuperar la tradició i que no es demani credencial. A partir d’avui, serà potestat de l’alcalde el que es faci”, ha dit Llasat abans de reprendre la sessió aturada només començar.

Record especial als exregidors ja traspassats

Una altra de les anècdotes d’aquest primer ple de la nova legislatura al Vendrell ha estat el reconeixement unànime de la feina feta, sobretot, pels 14 dels 96 exregidors que hi ha hagut a l’Ajuntament del Vendrell des de la recuperació de la democràcia, l’any 1979. Són els exmembres del plenari vendrellenc que ja han mort.

Farem una oposició seriosa, ferma i responsable, però també contundent quan calgui i així ho requereixi.

Marc Robert

I quant a les intervencions de tots els grups polítics un cop nomenat Kenneth Martínez alcalde del Vendrell, la majoria han coincidit en la voluntat de treballar per un diàleg per poder tirar endavant el municipi. I, per exemple, en aquest sentit des de Pel Vendrell-Primàries s’ha ofert a l’AVP lliurar-li onze propostes urgents per millorar de manera més o menys immediata l’aspecte general de les platges en plena temporada turística i el cap de l’oposició, Marc Robert (Som Poble-ERC) ha assegurat que farà una tasca “seriosa, ferma i responsable, però també contundent quan calgui i així ho requereixi”. Això no ha evitat que desitgés públicament “sort i encerts” al nou alcalde del Vendrell.

Finalment, des de Cs s’ha justificat el vot explícit de suport a l’alcalde socialista per “responsabilitat de partit i perquè l’Ajuntament estigui presidit per un alcalde constitucionalista”.

A la sortida de l’edifici consistorial, els 21 nous regidors i regidores del Vendrell s’han trobat amb una vintena llarga de persones amb estelades i que cridaven a favor de la llibertat dels presos polítics.

També et pot interessar

Comentaris