Josep Maria Ribas promet per imperatiu legal el càrrec d’alcalde de Sant Sadurní

Josep Maria Ribas durant el seu discurs després de ser investit alcalde de Sant Sadurní.
15/06/2019 - 14:47h

El republicà ha rebut el suport del seu grup i dels 4 regidors de Junts per Catalunya per tornar a assumir l’alcaldia, on ha estat els darrers dos anys

Tal com ja va avançar ahir divendres a la nit via Twitter Junts per Sant Sadurní, la formació liderada per Ton Amat ha donat el seu suport a Josep Maria Ribas per ser investit alcalde de Sant Sadurní. El pacte -que Junts anomena “preacord”- va arribar a quarts d’11, i tancava més de dues setmanes de negociacions, en què les dues formacions han posat sobre la taula les seves condicions per arribar a un acord.

El pacte d’ambdós partits s’ha fet evident en una Fassina de Can Guineu plena de gom a gom, que una vegada més ha acollit el ple d’investidura del nou alcalde. Com estava previst, Josep Maria Ribas ha obtingut 9 vots favorables al seu nomenament com a nou alcalde, mentre que el PSC, la CUP, Sant Sadurní En Comú i el PP han votat el seu candidat.

Ribas, com la majoria dels 17 regidors que integraran el ple de Sant Sadurní, ha promès el càrrec per imperatiu legal i s’ha compromès a “defensar els valors de la república” i a treballar per una Catalunya “políticament lliure”. L’alcalde, que ha estat acompanyat per la seva família durant el ple, ha fet constants al·lusions a la situació política del país, recordant els presos polítics que s’han jutjat els darrers mesos a l’Audiència Nacional.

Just abans de la seva intervenció, els portaveus de tots els grups que integraran el plenari els pròxims quatre anys, han defensat la seva votació en la investidura. El primer ha estat Carles Jiménez, del PP, que ha desitjat molts encerts al nou alcalde assegurant que “els seus encerts seran els de tot el poble”. El popular ha críticat l’acord d’ERC amb Junts per Sant Sadurní apuntant que “será más de lo mismo”, i denunciant que el pacte entre les dues formacions ja és “caduc”. Carles Jiménez ha demanat un Sant Sadunrí “sense un full de ruta independentista”, i ha posat sobre la taula que “les diferències no han de ser una línia vermella” per a cap formació.

Just abans de la seva intervenció, els portaveus de tots els grups que integraran el plenari els pròxims quatre anys, han defensat la seva votació en la investidura. El primer ha estat Carles Jiménez, del PP, que ha desitjat molts encerts al nou alcalde assegurant que “els seus encerts seran els de tot el poble”. El popular ha criticat l’acord d’ERC amb Junts per Sant Sadurní apuntant que “será más de lo mismo”, i denunciant que el pacte entre les dues formacions ja és “caduc”. Carles Jiménez ha demanat un Sant Sadurní “sense un full de ruta independentista”, i ha posat sobre la taula que “les diferències no han de ser una línia vermella” per a cap formació.

Molt més breu que el popular ha estat Rafa Berlanga, portaveu de Sant Sadurní En Comú, que ha recordat l’intent de pacte que hi ha hagut entre els Comuns, la CUP i ERC, però no ha arribat a fructificar. Berlanga ha criticat que s’hagi optat pel mateix govern que en la passada legislatura, assegurant que “s’han canviat algunes coses perquè no canviï res”. “Entre ells no es posen d’acord. No s’entenen”, ha dit l’ecologista al plenari, apuntant que faran una oposició “crítica però constructiva, i molt respectuosa”.

La portaveu del PSC, Susanna Mérida, ha dit que la decisió d’ERC i de Junts per Sant Sadurní ha vingut determinada pels “vetos” que s’han imposat a altres formacions. Tant uns com els altres van assegurar que després de les eleccions no pactarien amb cap partit que hagués donat suport al 155. En aquest sentit, la socialista ha reclamat que la política de país no determini el que es fa al municipi. “No per menystenir-nos i vetar-nos deixarem d’existir. Més aviat el contrari”, ha dit Mérida.

Ton Amat, de Junts per Sant Sadurní, ha encetat el seu discurs assegurant que el seu grup es compromet amb la “transparència”, i explicant que en els pròxims dies es donaran més detalls de l’acord que s’ha signat amb ERC. Amat ha deixat clar que la vila “necessita un canvi” i ha dit que ells vénen a fer “les coses diferents”. Entre d’altres, Ton Amat s’ha mostrat obert al diàleg amb totes les formacions municipals, per establir “complicitats” entre tots els regidors.

Finalment, Meritxell Borràs, número dos d’ERC, ha fet un discurs més en clau de país, apuntant que “ens comprometen a jugar-nos-la tant com calgui per garantir la república catalana”.

Al llarg del ple, diversos regidors han tingut un record per als companys que aquesta legislatura ja no seguiran al consistori, molts d’ells presents a la Fassina. Aquest mandat, 10 dels regidors que hi havia fins ara no seguiran al consistori.

També et pot interessar

Comentaris